Ioan Turc despre Bistrița sub administrația PSD: „O ruină” după aproape „12 ani de dezastru”

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, critică în termeni duri pe Facebook administrația PSD, atât pe cea de la nivel local, cât și pe cea de la nivel județean, după ce președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a anunțat joi, într-o conferință de presă, noi investiții în Complexul Sportiv Polivalent de pe Dealul Cocoș din Bistrița, supranumit Wonderland, în timp ce viceprimarul Cristian Niculae a spus că municipalitatea va încerca să achiziționeze stadionul Jean Pădureanu, după care acesta va fi demolat. Turc spune că Bistrița este „o ruină” după aproape „12 ani de dezastru”.

 

Ioan Turc amintește că, în 2008, actualul primar al Bistriței, Ovidiu Crețu a câștigat alegerile locale după ce, împreună cu Radu Moldovan, șeful său politic, a promis bistrițenilor cā vor moderniza oraşul și vor construi un mare complex sportiv și de agrement în zona Cocoș: Wonderland.

Paradoxal, le-a ținut figura cu promisiunea și în 2012, și în 2016. După 11 ani, în Wonderland avem un rât plin de noroi și pietre, numit pârtie, care ne costă doar 10 milioane de euro”, a scris Turc.

Liderul liberal bistrițean spune că orașul a ajuns între timp o ruină.                                                                                                                                                                       „Ne rupem mașinile pe drumuri și picioarele pe trotuare cu «piatră naturală», stăm în ambuteiaje, e o mizerie de s-ar crede că firma de salubritate e mereu în grevă, deși tarifele sunt de top. Iluminatul public e ca în timpul războiului, pe camuflaj. Oamenii se ceartă pentru un loc de parcare, nu s-a construit nicio școală sau o grădiniță, iar cele existente sunt vai de ele. În piață, oamenii iarna îngheață împreună cu marfa, iar vara se scurg de cald și produsele se strică pe tarabe. Avem o mulțime de drumuri de pământ și zone, inclusiv cartiere, fără apă, canalizare și curent. Parcul industrial zace gol, iar oamenii continuă să plece din Bistrița și din județ pentru o viață mai bună„, precizează Ioan Turc.

În acest decor, vestea «bunā» pentru anul electoral vine tot de la PSD: vă facem complex sportiv în Wonderland și dārâmăm stadionul ca să mărim parcul. Același slogan, aceiași autori, doar că locul primarului Ovidiu Crețu a fost luat de Cristian Niculae, alături de același Radu Moldovan„, continuă ironic președintele PNL Bistrița-Năsăud.

Ioan Turc spune că de fapt municipiul Bistrița, pe lângă Ovidiu Crețu, mai are doi primari.

De fapt, orașul are astăzi trei primari și suferă ca și copilul cu mai multe moaşe. «Este un proiect care va aduce bunăstare», se iluzionează vicele Niculae, fără să ne lămurim de bunăstarea cui e vorba. Ar fi bun un complex sportiv, dar cred că oamenii vor în primul rând drumuri bune, curățenie, lumină pe străzi, școli și grădinițe moderne, locuri de muncă bine plătite, parcări, apă și canalizare.

Lui Radu Moldovan, în calitate de primar-șef, dacă tot are bani să cumpere stadionul, îi sugerez să achiziționeze prima dată Hala Decebal. Măcar să ne alegem și noi, bistrițenii, cu ceva, după ce se vor împlini 12 ani de dezastru„, a mai scris pe Facebook Ioan Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.