Ionuț Simionca: Ce are de ascuns ministrul Transporturilor cu privire la centura ocolitoare a Bistriței?

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud Ionuț Simionca se arată foarte revoltat cu privire la un răspuns primit de la Lucian Șova – ministrul Transporturilor, în legătură cu Varianta de ocolire Bistrița 2 Sud, după o interpelare adresată acestuia în luna martie a acestui an. Deputatul bistrițean i-a solicitat ministrului să aducă argumente de ce varianta Sud, cea aleasă, a fost considerată mai bună decât varianta Nord. Ministrul Șova însă îi transmite alesului bistrițean faptul că întrebările sale „nu se subscriu cadrului legal”.

 

În luna martie a acestui an, deputatul Ionuț Simionca a adresat o interpelare ministrului Transporturilor cu privire la alegerea făcută în legătură cu centura ocolitoare a municipiului Bistrița, în condițiile în care, de mai de 10 ani, varianta sudică este contestată și blocată. Mai mult decât atât, acest traseu pătrunde pe o porțiune prin intravilanul municipiului. În urmă cu 10 ani însă, proiectantul IPTANA a întocmit o documentație alternativă care viza un traseu și pe la nord de municipiul Bistrița. Cu toate acestea, municipalitatea a insistat pentru varianta sudică.

Pe lângă argumentele solicitate, deputatul Simionca a cerut ministrului să îi comunice totodată, în copie, și notele de fundamentare emise de IPTANA pentru ambele variante de traseu și avizul motivat al CNADNR prin care s-a avizat varianta sudică a traseului de ocolire a municipiului Bistrița.

După mai bine de 7 luni, a venit și răspunsul ministrului Lucian Șova, care practic îi transmite deputatului de Bistrița-Năsăud că informațiile solicitate nu sunt publice.

Ionuț Simionca a reacționat pe Facebook, deputatul bistrițean întrebându-se ce are de ascuns ministrul Transporturilor.

Centura Bistriței constituie un obiectiv de maxim interes pentru cetățenii municipiului. Pentru Guvernul PSD-ALDE, acest drum reprezintă însă un mare mister, ca și alte obiective de investiții importante pentru români.
În luna aprilie a acestui an, am adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Lucian Șova, prin care îi solicitam acestuia motivarea alegerii unui anume traseu pentru centura Bistriței. Mai precis, am cerut să ne argumenteze de ce varianta Sud, cea aleasă, a fost considerată mai bună decât varianta Nord. 
Răspunsul pe care l-am primit acum câteva zile este revoltător: domnul ministru Șova spune că întrebările mele «nu se subscriu cadrului legal». În consecință, nu am primit niciun fel de date, niciun răspuns. 
Noi, cetățenii municipiului Bistrița, nu avem dreptul să știm toate informațiile, până la ultimul amănunt, despre investițiile din bani publici care ne influențează viața de zi cu zi? În mod firesc, mă întreb: ce are de ascuns ministrul Transporturilor cu privire la centura ocolitoare a Bistriței?„,  a scris Ionuț Simionca pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.