Ionuț Simionca, despre alegerea președinților de consilii județene: Exclusiv în interesul PSD! Nu au înțeles că românii nu mai pot fi ignorați și prostiți

Deputatul PMP Ionuț Simionca a criticat, de la tribuna Camerei Deputaților, modificările recente aduse de Guvern la Legea electorală, cu privire la alegerea prin vot uninominal a președinților de consilii județene.

 

Alesul bistrițean susține că schimbarea s-a făcut exclusiv în interesul PSD.

„La o săptămână de la alegerile europarlamentare și de la referendumul în care românii au sancționat categoric la vot actuala putere, PSD s-a regrupat și a modificat regulile alegerilor locale. Să nu creadă cineva că modificările urmăresc interesele cetățeanului sau o mai mare reprezentativitate a aleșilor locali. Nici vorbă! Schimbarea a fost făcută exclusiv în interesul PSD, fapt care demonstrează că partidul condus, mai nou, de Viorica Dăncilă nu a înțeles în 26 mai că românii nu mai pot fi ignorați și prostiți!”, a spus Ionuț Simionca.

Deputatul PMP crede că noua formulă de alegere a președinților de consilii județene îi avantajează pe baronii locali ai PSD aflați în funcții, fiind un colac de salvare politică.

„Nici nu se răcise bine scaunul lui Liviu Dragnea când Guvernul a decis, printr-o ordonanță de urgență, că președinții de consilii județene vor fi aleși uninominal, într-un singur tur de scrutin. Dacă Dragnea nu a mai putut fi salvat, această ordonanță este colacul de salvare politică pe care PSD îl aruncă celebrilor săi baroni locali”, a afirmat deputatul Simionca.

Totuși PMP nu se împotrivește, de principiu, acestei formule de alegere a preşedinţilor de Consilii Judeţene prin votul direct al românilor, cu condiţia ca acest vot „să fie legitim şi să aparţină unei majorităţi a celor care şi-au exprimat opţiunile electorale. Asta înseamnă alegeri în două tururi de scrutin: atât pentru primari, cât şi pentru preşedinţii de consilii judeţene”.

Declarația deputatului Simionca vine în contextul în care partidul din care face parte a inițiat mai multe proiecte care urmăresc „reforma reală a administrației și apropierea politicilor publice de cetățean, cum ar fi: reducerea la 300 a numărului de parlamentari, eliminarea pensiilor nesimțite, alegerea primarului în două tururi de scrutin, introducerea votului electronic etc”.

„Pentru fiecare dintre aceste proiecte, am organizat dezbateri publice și am strâns, ca suport, milioane de semnături de la români. Felul în care PSD a dat ordonanța de urgență pentru alegerea uninominală, într-un singur tur, a președinților de consilii județene, fără consultarea publică a tuturor forţelor politice şi a societăţii civile, arată că PSD pune în continuare interesele propriilor baroni deasupra intereselor românilor și ale țării”, a conchis Ionuț Simionca.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.