Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud Ionuț Simionca le-a solicitat colegilor săi care participă la Cotroceni, la consultările inițiate de Președintele României, Klaus Iohannis, cu partidele parlamentare, să-i recomande acestuia ca, odată cu referendumul privind modificarea Constituţiei, să se organizeze şi un referendum privind eliminarea pensiilor speciale.

 

Deputatul bistrițean Ionuț Simionca a scris pe contul său de Facebook că deși PMP are un proiect legislativ care vizează eliminarea pensiilor speciale, politicienii nu vor să-și afecteze propriile beneficii.

Se tot discută despre legi (chiar PMP are un astfel de proiect legislativ), dar politicienii se codesc pentru că nu vor să-şi afecteze propriile beneficii şi nici pe cele ale clientelei politice„, a scris deputatul bistrițean pe contul său de socializare.

Totodată, parlamentarul bistrițean spune că le-a cerut colegilor de partid care participă la consultările de la Cotroceni, să îi facă o recomandare președintelui Iohannis în legătură cu organizarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale odată cu cel pentru modificarea Constituției.

Le-am cerut colegilor din PMP care participă la consultările cu partidele parlamentare de la Cotroceni să-i recomande Preşedintelui Iohannis ca, odată cu referendumul privind modificarea Constituţiei, să se organizeze şi un referendum privind eliminarea pensiilor speciale„, a scris Ionuț Simionca.

În opinia deputatului bistrițean cei care trebuie sa transmită un semnal puternic cu privire la pensiile speciale, sunt românii.

Dacă românii ar transmite un semnal similar celui din 26 mai explicit cu privire la pensiile speciale, având în vedere şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale, am putea astfel repara o uriaşă nedreptate comisă de guvernele PSD de-a lungul ultimilor 7 ani”, a conchis Simionca.