Ionuț Simionca: Moldovan și Crețu i-au întrebat pe bistrițeni dacă sunt de acord cu demolarea Stadionului „Jean Pădureanu”? Vor să îi fraierească din nou pe bistrițeni la alegerile locale din 2020 cu Wonderland

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, își exprimă revolta, într-o postare pe pagina sa de Facebook, față de decizia autorităților locale și județene de a demola Stadionul Jean Pădureanu pentru a construi altul nou în perimetrul Complexului Sportiv Multifuncțional Wonderland. „Moldovan și Crețu i-au întrebat pe bistrițeni dacă sunt de acord cu demolarea Stadionului «Jean Pădureanu»?”, întreabă deputatul bistrițean.

 

Ionuț Simionca spune că stadionul din Bistrița a fost lăsat de izbeliște, în timp ce Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a cheltuit 1,3 milioane lei (13 miliarde lei vechi) pentru reabilitarea stadionului din Glodeni, Republica Moldova.

Am fost revoltat să citesc că, sub oblăduirea președintelui PSD-ist, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a cheltuit 13 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea Stadionului Central al Raionului Glodeni din R. Moldova, în condițiile dezinteresului actualei puteri față de stadionul nostru lăsat în izbeliște, cu o situație juridică incertă (din cauza intrării în insolvență a proprietarului, Gloria Bistrița). Mai mult, PSD-iștii s-au lăudat că vor să demoleze Stadionul «Jean Pădureanu» și să construiască altul mai mare și mai frumos în Wonderland„, a scris pe pagina sa de socializare deputatul Simionca.

În opinia alesului bistrițean, social-democrații vor să îi fraierească din nou pe bistrițeni la alegerile locale de anul viitor, cu Wonderland.

În realitate, PSD-iștii vor să îi fraierească din nou pe bistrițeni la alegerile locale din 2020 cu Wonderland. Radu Moldovan are nevoie de un proiect gigantic, cu care să recâștige președinția Consiliului Județean, și acesta este complexul sportiv din Wonderland – cu o sală polivalentă și, cireașa de pe tort, un stadion la standarde europene. Ovidiu Crețu speră să obțină un nou mandat de primar pe seama unui nou impuls dat Wonderland, un proiect eșuat, care a înghițit bani publici precum o gaură neagră. Viceprimarul Cristian Niculae se încălzește pe margine pentru o posibilă candidatură la Primăria Bistrița din partea PSD, promițând achiziționarea Stadionului „Jean Pădureanu” și demolarea acestuia în vederea extinderii Parcului Municipal. Costurile estimate pentru complexul sportiv sunt de aproximativ 10 milioane de Euro, la care se adaugă 90 de milioane de Euro pentru noul stadion„, spune Simionca.

Deputatul PMP se îndoiește de faptul că social-democrații bistrițeni vor reuși să ducă la bun sfârșit un proiect gigantic în Wonderland care ar costa circa 100 milioane de euro.

În condițiile în care Proiectul Wonderland, din care s-a materializat până acum doar celebra pârtie cu noroi, s-a dovedit a fi un eșec colosal al administrației locale PSD-iste, cine mai crede că PSD ar putea revigora acest proiect?

În condițiile în care PSD nu a fost capabil, în cei 7 ani de când se găsește la putere, să construiască un metru din șoseaua de centură a Municipiului Bistrița, cine crede că reprezentanții actualii guvernanți sunt capabili să înceapă și să ducă la bun sfârșit un proiect gigantic în Wonderland?

În condițiile în care investițiile publice din România au atins cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, cine mai crede că un guvern PSD va aloca peste 100 milioane de Euro pentru un parc de agrement din Bistrița?„, întreabă Ionuț Simionca.

În opinia acestuia, actualul stadion ar putea fi extins, astfel că nu este justificată construirea unuia nou sub motiv că este necesară extinderea parcului municipal.

Apoi, de ce să faci un stadion nou cu 10.000 de locuri când actualul stadion, care are acum 7.000 de locuri, poate fi extins, dacă e necesar, prin construirea unei peluze pe latura vestică, în spatele tabelei de marcaj? Pe de altă parte, mutarea stadionului pentru extinderea parcului nu se justifică atâta timp cât parcul se poate extinde prin amenajarea pădurii Codrișor (în acest sens, exista încă din 2015 o hotărâre a Consiliului Local).

Chiar așa, PSD-iștii i-au întrebat pe bistrițeni dacă sunt de acord cu distrugerea Stadionului «Jean Pădureanu», inaugurat în 1930, un simbol al gloriei fotbalului bistrițean?”, a conchis deputatul Simionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.