În opinia deputatului PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, visul american poate fi replicat și în România, iar printr-un mesaj postat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare, bistrițenul explică de ce consideră că acest lucru este posibil și mai ales în ce condiții. 

”În vizita recentă pe care am făcut-o în SUA, m-am întâlnit cu prietenii mei români alături de care am trăit, timp de 10 ani, visul american. Visul american nu se referă la maşini şi venituri mari, ci mai curând la o ordine socială în care fiecare bărbat sau femeie are dreptul să-şi obţină statutul social pe care-l doreşte dacă este capabil, astfel încât să-i fie recunoscut meritul indiferent de condiţia socială din care provine”, spunea, în 1931, scriitorul James Truslow Adam”, a precizat Simionca.

Deputatul spune că un rol important în reușita afacerilor îl joacă și statul, care ar trebui să fie un partener al celor care dezvoltă afaceri în România.

”M-am bucurat să văd că, în ultimii ani, toți au cules roade pe seama muncii, seriozității și impactului activităților pe care le desfășoară. Așa se întâmplă când statul îți este partener și când filozofia succesului unei națiuni se bazează pe împlinirile, reușitele și inițiativele individuale. În urmă cu 4 ani, m-am întors în România cu convingerea că visul american poate fi replicat și acasă”, a mai completat Ionuț Simionca.

Parlamentarul a mai adăugat că este sigur că România poate deveni ”o țară în care viaţa să fie mai bună, mai plină, mai bogată pentru toţi, cu posibilităţi pentru fiecare în funcţie de abilităţi şi rezultate”.

Ionuț Simionca a dat și câteva exemple de firme ale românilor din SUA, de care menționează că este ”foarte mândru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.