Lapoviță și ninsoare în Pasul Tihuța din Bistrița-Năsăud. Șoferii, rugați să circule cu prudență

Iarna nu se dă dusă din județul Bistrița-Năsăud. În zonele montane le județului, stratul de zăpadă încă este unul consistent, iar în Pasul Tihuța, în noaptea de luni spre marți, a fost necesară intervenția utilajelor de deszăpezire pentru a se asigura condiții normale de trafic.

Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud informează că în zona Pasul Tihuța, la această oră, vântul suflă cu putere și este lapoviță și ninsoare.

În plus, pe DN 17 (care leagă Transilvania de Moldova), tot în Pasul Tihuța, în noaptea de luni spre marți, drumarii au fost nevoiți să intervină cu material antiderapant pentru a evita producerea poleiului.

Au acționat 9 utilaje de deszăpezire, care au împărștiat circa 60 de tone de sare.

”În Pasul Tihuța, vânt, lapoviță și ninsoare, -1 grad. Vântul suflă cu 50-60km/h, însă asfaltul este curat (ud, dar fără zăpadă sau polei), încă din cursul nopții acționându-se cu 9 autoutilaje și cu 60 tone de sare” arată reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud.

Poliția Rutieră monitorizează traficul și recomandă șoferilor să circule cu prudență și să adapteze viteza la condițiile de drum.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor.

FOTO/VIDEO: IPJ B-N

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.