Liberalii bistrițeni critică: ”Comerțul tradițional cu produse agricole se face la Bistrița la fel ca în antichitate, în vreme ce vechea hală a ajuns o ruină!” (FOTO)

Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, s-a arătat nemulțumit de faptul că Primăria Bistrița nu i-a oferit un răspuns la o propunere pe care acesta a lansat-o în spațiul public, propunere care vizează îmbunătățirea condițiilor pentru comercianții din Piața Decebal.

În opinia liberalului, ”comerțul tradițional cu produse agricole se face la Bistrița la fel ca în antichitate. Când e frig, bieții oameni stau incotoşmāniți în paltoane vechi, pāturi și fulare; când este cald, transpiră şi-şi stropesc din cinci în cinci minute marfa care se strică sub ochii lor. Nici cumpărătorii nu o duc mai bine, dar mācar au avantajul că vin și pleacă”. Din acest motiv, liderul liberalilor bistrițeni a recomandat public Primăriei Bistrița să demareze negocieri cu proprietarii Halei Decebal pentru o eventuală achiziție. Însă, propunerea sa nu a fost luată în calcul de administrația locală și liberalul nu a primit niciun răspuns.

Nu am primit încă niciun răspuns. Vechea Hală ar putea fi soluția optimă la problema cronică a comerțului tradițional. Cu cheltuieli rezonabile am putea avea un comerț civilizat, iar spațiile unde sunt în prezent tarabe ar putea fi amenajate pentru parcări și alte funcțiuni în armonie cu destinația” a mai precizat Turc.

Președintele PNL B-N a adăugat că ”din nefericire, construcția cu care ne-am mândrit în anii 80 a ajuns o ruină, iar cei cinci sau șase proprietari nu cred că vor fi dispuși vreodată să se aşeze la aceeași masă pentru o abordare unitară a spațiului, ca aspect și ca destinație. Singura entitate care ar putea, în calitate de unic proprietar, să rezolve problema, urbanistic și funcțional, este municipalitatea, ca reprezentant al intereselor bistrițenilor. Soluția de rezervă ar fi edificarea, pe terenul proprietate publică din Piața Decebal, a unei clădiri noi pentru comerțul tradițional”.

Liberalul s-a arătat în final nemulțumit de faptul că municipalitatea nu poartă negocieri privind o astfel de investiție. ”Deocamdată, primăria nici nu negociază, nici nu construiește. În condiţiile in care, în fiecare an rămân milioane de euro necheltuite, mă intreb, totuşi, pe cine mai reprezintă și ce mai așteaptă!” a încheiat Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.