Machete anti-viteză, în patru localități din județul Bistrița-Năsăud tranzitate de DN 17 (FOTO)

La nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost achiziționate 4 machete care imită autospeciala de poliție, având un rol preventiv. Toate au fost amplasate pe DN 17, pe rutele Bistrița – Vatra Dornei, respectiv Bistrița-Dej.

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră desfășoară în mod constant activități de monitorizare a traficului rutier în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, în județul Bistrița-Năsăud, în topul celor mai frecvente cauze care conduc la producerea unor accidente rutiere sunt: viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și nepăstrarea distanței corespunzătoare între autovehicule.

Deși numărul persoanelor care și-au pierdut viața ca urmare a unor accidente rutiere este în scădere față de perioada similară a anului trecut, viteza rămâne principala cauză generatoare de accidente rutiere.

Pe lângă faptul că, aproape zilnic, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră acționează cu aparatele radar pentru descurajarea celor care depășesc limitele legale de viteză, în cadrul unui proiect, inițiat de către Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și susținut de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistrița-Năsăud, au fost achiziționate 4 machete care imită autospeciala de poliție, având un rol preventiv. Toate sunt amplasate pe DN 17, pe rutele Bistrița – Vatra Dornei, respectiv Bistrița – Dej.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.