Membrii Comisiei de Urbanism din Consiliul Local Bistrița și reprezentanți ai aparatului administrativ au ieșit în teren în câteva puncte importante din oraș, unde fie se dorește edificarea unor construcții fie construcțiile există deja, însă au fost executate într-un mod „chiar ieșit din cadrul reglementărilor de urbanism existente”, spune un membru al acestei comisii, consilierul municipal USR-PLUS Nicolae Pavelean.

După respectiva vizită în teren și analiza fiecăreia dintre locațiile inspectate, alesul local a ajuns și la câteva concluzii.
„- Există construcții care au fost edificate fără respectarea reglementărilor în vigoare din PUG/PUZ, exemplu zona Parcului, Str. Toamnei și altele.
– Există zone unde se dorește edificarea unor construcții, însă de asemenea nu pot fi respectate condițiile reglementărilor în vigoare și a legii, cât și specificul istoric al zonei – exemplu zona Dogarilor și zonele care țin de centrul istoric al municipiului unde potențialul istoric al locului trebuie valorificat și în nici un caz afectat.
– Există cazuri unde se intenționează construirea unor locuințe colective în regim de înălțime mare, în zone centrale cu acces limitat și risc ridicat de congestionare a traficului în condițiile în care orașul suferă deja în acest sens, în special din cauza numărului redus de parcări.
În majoritatea acestor cazuri, cauzele problemelor mai sus descrise țin fie de neclaritatea și lipsa alinierii reglementărilor locale de urbanism, fie de interpretarea greșită a acestora”, a scris alesul local pe Facebook.
Pavelean spune că astfel de verificări în teren vor continua din partea membrilor Comisiei de Urbansim.
„În orice caz, toate lucrurile au un nou început, iar în cadrul Comisiei de Urbanism din Consiliul Local, am stabilit clar că vom continua cu același nivel de implicare, ieșind în teren pentru constatarea problemelor cu care se confruntă orașul nostru din punct de vedere al urbanismului și stabilirea unor reglementari cât mai clare în acest sens”, a notat ales local bistrițean.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud