Modernizarea străzii Colibiței, aproape de final. Stâlpii aferenți fostei rețele de iluminat public au fost dezafectați (FOTO)

Lucrările de modernizare efectuate de Primăria Bistrița pe strada Colibiței din municipiu se apropie de final. 

În prezent se lucrează la ultimul tronson al străzii, cel care va face legătura cu strada Arțarilor, legătură care va fluidiza traficul și va crea un culoar de traversare a orașului” precizează viceprimarul Cristian Niculae, care a efectuat o nouă vizită pe șantier.

De asemenea, potrivit viceprimarului, stâlpii aferenți fostei rețele de iluminat public au fost dezafectați. Noua rețea de iluminat public a fost repoziționată pe cealaltă parte a carosabilului, astfel încât trotuarul va putea fi folosit în mod corespunzător pe întreaga suprafață.

”Proiectul cuprinde modernizarea întregii străzi, aproximativ un km, în care intră lucrări de amenajare trotuare, bandă pentru piste de biciclete și panouri de protecție pentru cicliști, locuri de parcare, dar și modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată. Monitorizăm lucrările îndeaproape pentru ca toți cetățenii, la finalizarea proiectului, conducători auto sau pietoni, să se poată bucura de cele mai bune condiții de circulație” a mai completat Niculae.

Reamintim că strada Colibiței se află într-un amplu proces de modernizare care a presupus desfacerea completă a asfaltului vechi, înlocuirea stratului de suport și reasfaltarea în totalitate a străzii. Lucrările au început încă de la jumătatea lunii mai.

Contractul “Reabilitare strada Colibiței și creare acces auto între strada Arțarilor și strada Colibiței” a fost câștigat de compania Lucrări Drumuri și Poduri, cu 2,4 milioane de lei. Proiectul prevede modernizarea străzii Colibiței și a celor două treceri la nivel cu calea ferată din acea zonă. De asemenea, potrivit proiectului vor fi amenajate trotuare, locuri de parcare și o pistă pentru biciclete.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.