Nevasta unui primar din Bistrița-Năsăud, dublă campioană la Balcaniada de Atletism Masters din Slovenia! A doborât și un record național

Soția primarului comunei bistrițene Maieru, Vasile Borș, a devenit dublă campioană balcanică la categoria de vârstă 50+, la Balcaniada de Atletism Masters din Slovenia. Unul dintre titluri a fost adjudecat de Paraschiva Borș la proba de 5000 de metri, iar cel de-al doilea la semimaraton, unde a înregistrat și un record național.

 

Profesoara Paraschiva Borș, nimeni alta decât soția primarului comunei Maieru – Vasile Borș, a devenit, la finele săptămânii trecute, dublă campioană balcanică la categoria de vârstă 50+, la întrecerile găzduite, în perioada 21 – 23 septembrie, de stadionul ”Kladivar” din orașul sloven Celje.

Primul titlu de campioană balcanică a fost adjudecat de Paraschiva Borș, vineri, la proba de 5000 de metri, la categoria de vârstă aferentă, cu un rezultat de 20 de minute și 52 de secunde. Bistrițeanca a fost urmată de bulgăroaica Malina Ivanova (20:58.89).

La proba semimaraton, care a avut loc duminică, Paraschiva Borș a reușit să urce din nou pe cea mai înaltă treaptă a podumului de la Balcaniadă. Performanța bistrițencei este cu atât mai notabilă cu cât, aceasta a reușit să înregistreze și un nou record național pe distanța de 21.098 metri – 1h36’46” .

Pentru măierenii mei. Pentru iubitorii de mișcare. Mesajele voastre de încurajare mi-au transmis atâta energie pozitivă încât am câștigat medalia de aur și în proba de semimaraton la categoria mea de vârstă, cu un timp de 1h36’46”. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru sănătate, mulțumesc familiei pentru înțelegere și susținere. (…) Prietenilor le dedic medaliile în loc de răspuns la mesaje„, a scris Paraschiva Borș pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.