O tânără va pleca din Bistrița și va parcurge 600 de kilometri, la pas, pentru susținerea dreptului copiilor la educație

O tânără care a petrecut mai bine de două decenii pe meleaguri străine, în Germania, SUA și Elveția, a revenit în România și și-a propus ca în anul Centenarului să facă ceva pentru a susține dreptul copiilor la educație.

Este vorba despre Raluca Ciulei, care s-a situat în clasamentul mondial la tenis de câmp și care acum vrea să schimbe România prin educație. Aceasta a lansat un proiect intitulat “600+ km pentru educație” sprin care își propune să parcurgă, pe jos, un traseu care va porni din Bistrița și se va încheia la București.

Proiectul “600+ km pentru educație” a fost gândit de Asociația Love for Life, al cărei președinte este chiar Raluca Ciulei. Concret, tânăra se va opri o vreme în fiecare localitate de pe traseu pentru a aplica metode nonformale de educație și pentru a împărtăși, gratuit, experiența dobândită în cele două decenii în care a fost Germania, SUA și Elveția, unde a studiat la prestigioase instituții de învățământ.

Copiii de toate vârstele vor avea ocazia să descopere lucruri noi prin joc și povești despre teme de actualitate precum energia verde, protecția mediului, reciclarea plasticului, care să le stârnească curiozitatea și să le dea curaj de a-și începe propriile proiecte în comunitatea lor.

”Prin implicarea activă a fiecăruia dintre noi, aspirăm la un viitor în care niciun copil nu este lăsat pe dinafară de societate și de sistem, fiecare copil are șansa să își realizeze întregul potențial, să iasă din cercul vicios al sărăciei și excluderii sociale, să evite astfel transmiterea situației defavorizate de la o generație la alta, un viitor în care nicio comunitate nu este lăsată în urmă. Plec pe 30 iulie, ajung pe 19 august. Este o călătorie lungă, dar am încrederea că vom întâlni mii de copii care vor descoperi că învățarea poate fi și amuzantă. Îmi doresc să mă însoțească în această experiență copii și adulți, atunci când trec prin localitatea lor”, spune inițiatoarea proiectului.

Raluca Ciulei s-a situat în clasamentul mondial la tenis de câmp, a studiat informatica și logica la University of Pennsylvania, dar și matematica la una dintre cele mai prestigioase universități din Elveția, ETH Zürich – Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, care a dat peste 20 de laureați ai Premiului Nobel, cel mai cunoscut fiind Albert Einstein.

Programul complet al caravanei, precum și detalii despre activitățile din fiecare oraș în parte pot fi găsite pe pagina de Facebook cât și pe site-ul Asociației Love for Life.

FOTO: Raluca Ciulei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.