Ovidiu Puțura a intrat în politică și este șeful filialei din Bistrița-Năsăud a unui partid de buzunar

Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, eliberat condiționat din închisoare în urmă cu cinci luni, a intrat în politică. Mai mult, acesta a fost nominalizat direct șef al organizației județene a partidului al cărui membru a devenit.

 

Fostul secretar de stat Ovidiu Puțura cochetează mai nou cu politica, după ce a ieșit din pușcărie, eliberat condiționat. Acesta s-a înscris în partidul înființat, în 2015, de Dan Voiculescu, respectiv Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), iar în urmă cu câteva zile a devenit noul președinte al filialei din Bistrița-Năsăud, potrivit stiripesurse.ro.

 

Cazul Ovidiu Puțura a fost unul dintre cele mai mediatizate, atât în presa națională, dar și în cea locală, mai ales prin prisma funcției sale, cea de secretar de stat în Ministerul Justiției. Cele mai șocante elemente prezentate de procurorii DNA care au instrumentat acest dosar au fost în special amenințările lansate la adresa unor judecătoare de la Bistrița.

Sentința definitivă pentru Ovidiu Puțura a fost pronunțată pe data de 20 iunie 2017, fostul magistrat fiind încarcerat chiar a doua zi, în Penitenciarul Bistrița. A ajuns mai apoi la Jilava și în cele din urmă în Penitenciarul Baia Mare, de unde a fost eliberat condiționat pe 12 iunie 2019.

După ce a fost încarcerat, Ovidiu Puțura a ieșit în prim plan după ce a fost citat la Comisia de control a SRI a Parlamentului României. Acolo, dar și în câteva interviuri acordate mass media centrale, fostul judecător a scos în evidență faptul că sentințele erau dispuse la comanda SRI, menționând că deseori generalul în rezervă Dumitru Dumbravă era văzut la instanțe, unde le-ar fi cerut judecătorilor să dea anumite decizii.

În ceea ce privește propria situație, Ovidiu Puțura a dezvăluit în respectivele interviuri faptul că unul dintre motivele pentru care a fost condamnat îl reprezintă niște neînțelegeri cu SRI, legate de acordarea contractului pentru brățările electronice.

Eliberarea condiționată a fost cerută de Ovidiu Puțura la finele lunii mai și a fost judecată de magistrații Judecătoriei Baia Mare, care au pronunțat o hotărâre favorabilă fostului secretar de stat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.