Pagubele produse de inundațiile din Bistrița-Năsăud, în evaluare

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară, în cadrul căreia a fost analizată situația cauzată de fenomenele meteorologice periculoase produse în județ, în perioada 15 – 24 mai 2019 și a proceselor verbale privind constatarea şi evaluarea pagubelor, întocmite de membrii comisiei de evaluare a pagubelor.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost supus aprobării „Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Raportului de sinteză privind apărarea împotriva inundaţiilor, fenomenelor hidrometeorologice periculoase, accidentelor la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale din judeţul Bistriţa-Năsăud, în perioada 15 – 24 mai 2019”.
Totodată, prefectul Ovidiu Victor Frenț a solicitat tuturor membrilor CJSU să facă o analiză a punctelor critice și să semnaleze toate locurile unde este nevoie de sprijin de la minister, de la agenția națională, de la agențiile regionale, pentru a le îmbunătăți unde este nevoie.
Avem echipe în teren. Pe măsură ce se fac rapoartele, le adoptăm. Am avut și astăzi rapoarte de sinteză care au venit și o să vină și în continuare. Până atunci pot să vă spun că le avem pe cele de la Bistrița, cele de la Budacul de Jos, Cetate, Coșbuc, Dumitra, Ilva Mică, Lechința, Mărișelu, Monor, Rebrișoara, Șieu, Șieuț și Teaca. Salut atitudinea proactivă a instițiilor implicate. Dacă aveți disponibilitate de resurse umane, m-aș bucura ca în situații-limită să trimitem în teren câte mai multe echipe” – a spus prefectul Ovidiu Frenț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.