Pârtia de schi Cocoș ar putea fi deschisă la începutul săptămânii viitoare

Pregătirile pentru deschiderea noului sezon de schi pe pârtia ”Cocoș” din Bistrița sunt în plină desfășurare, iar temperaturile prognozate pentru aceste zile par a fi prielnice.

Cele 5 tunuri de zăpadă instalate pe pârtie funcționează la capacitate maximă, iar stratul de zăpadă care se așterne este bătătorit cu ajutorul ratracului. Utilajele s-au aflat pe pârtie și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pentru a face tot posibilul pentru a reuși deschiderea pârtiei.

Bistrițenii nerăbdători au întrebat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare când se va deschide pârtia. Într-un răspuns oferit de cei care administrează pagina de Facebook ”Pârtia de schi Cocoș Bistrița”, se arată că aceasta ar putea fi deschisă schiorilor la începutul săptămânii viitoare.

Dotată cu telescaun de patru locuri, cu o capacitate de transport de 1.300 de persoane pe oră, respectiv cu instalaţie de nocturnă, pârtia are o lungime de 1.300 de metri.

Aceasta este întreținută de o echipă a Primăriei Bistrița, iar telescaunul este operat tot de personalul propriu autorizat al Primăriei Bistrița din cadrul Direcției Educație, Turism. Sezonul trecut, telescaunul a fost operat de compania SC Euroalpin SRL Bistrița.

În ceea ce privește tarifele, Consiliul Local al municipiului Bistrița a adoptat, anul trecut, un proiect de hotărâre care prevede majorarea acestora începând din 2019.

Astfel, o urcare va costa 10 lei/persoană, în vreme ce un abonament de o zi va fi de 50 de lei/persoană, iar cel de 6 zile va fi de 250 lei/persoană. Aceste tarife sunt pentru adulți. Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani și studenții vor plăti 30 lei/zi și 120 lei/6 zile pentru tinerii de la 14 la 18 ani, tarifele pentru copiii de la 6 la 13 ani vor fi de 20 lei/zi și 100 lei/6 zile, iar seniorii peste 65 de ani vor plăti 35 lei/zi și 150 lei/6 zile. Taxa pentru cei care vor alege să schieze în nocturnă va fi de 30 lei. De asemenea, hotărârea adoptată de Consiliul Local prevede că se pot achiziționa tichete şi pentru o jumătate de zi (în intervalul orar 09:00 – 12:30 sau 12:30 – 16:00). Adulții vor plăti 30 lei, tinerii de la 14 la 18 ani şi studenţii – 15 lei, copiii între 6-13 ani – 10 lei, iar persoanele cu vârste peste 65 de ani – 15 lei. Copiii cu vârsta de până la 6 ani beneficiază de gratuitate, însă trebuie să fie însoțiți de un adult.

Până când pârtia de la Bistrița va fi deschisă, schiorii pot profita totuși de câteva ore de relaxare dacă optează pentru pârtia de la Valea Blaznei deja deschisă. Aceasta funcționează în intervalul orar 10:00 – 17:00. Porțiunea de pârtie deschisă va depinde de condițiile meteo. Prețul per urcare este între 5 și 7 lei (10 urcări + 1 gratis). Drumul spre pârtie este practicabil, însă șoferii trebuie să aibă autoturismele echipate corespunzător de iarnă, după cum reiese dintr-un videoclip postat pe o rețea de socializare. În plus, peisajul este parcă desprins din poveste:

@alpinablazna

Publicată de Alex Varga pe Vineri, 4 ianuarie 2019

Pârtia de la Valea Blaznei este situată în Munții Rodnei, la o altitudine de 1.100 de metri şi este cea mai lungă pârtie din România dotată cu teleschi. Aceasta are 1.500 de metri și un grad de dificultate mediu şi greu, fiind dotată cu un teleschi de 1.480 de metri.

VIDEO: Facebook – Alex Varga

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.