Polițist bistrițean, trimis în judecată pentru luare de mită! Ce a făcut în fața procurorilor

Un polițist de la Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița a fost trimis în judecată în luna decembrie 2018 pentru luare de mită în formă continuată, după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Potrivit procurorilor, infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2016 – 2018.

 

Procurorii îl acuză pe Sorinel Manta, agent șef principal de poliție în cadrul IPJ Bistrița-Năsăud – Poliția municipiului Bistrița,  că, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, ar fi primit diferite sume de bani şi bunuri pentru a nu-şi îndeplini obligaţia de constatare a unor contravenţii prevăzute de legislaţia rutieră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud procurorul Adrian Briciu,  în perioada noiembrie 2016-august 2017, poliţistul bistrițean ar fi luat de patru ori mită.

Potrivit datelor existente pe portalul instanțelor din România, agentul șef principal de poliție a fost trimis în judecată după ce a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției. Primul termen a fost fixat pe data de 30 ianuarie, când instanța va decide dacă admite respectivul acord sau va trimite rechizitoriul procurorilor pentru continuarea urmăririi penale.

 

Sorinel Manta a fost reținut de procurori și de ofițerii Direcției Generale Anticorupție Bistrița-Năsăud în luna martie 2018, când au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare. În dosar era vizat încă un polițist care, la acel moment, era ieșit deja la pensie. Anchetatorii îi acuzau pe atunci pe cei doi polițiști că ar fi primit drept mită sume de bani, dar și motorină.

În sarcina celor doi polițiști s-a reținut că, în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu, cu ocazia controalelor în trafic la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu lua măsurile legale care se impun, aceștia pretindeau şi primeau diferite sume de bani (între 50 lei și 300 lei) sau alte foloase de la conducătorii auto care încălcau dispoziţiile legale.

Una dintre fapte a fost comisă de către cei doi în legătură cu neîndeplinirea atribuțiunilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu lua măsurile legale pentru evitarea tragerii la răspundere penală a unei persoane pe care au surprins-o în flagrant în timp ce sustrăgea carburant din rezervorul autovehiculului pe care îl conducea, autovehicul proprietate al unei societăți comerciale la care respectiva persoană era angajat. De la această persoană cei doi polițiști au pretins și primit aproximativ 20-30 litri motorină și suma de 200 lei.

În urma efectuării perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe agende cu însemnări și înscrisuri de interes pentru cauză și diferite sume de bani„, s-a precizat într-un comunicat al DGA din luna martie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.