Pauze lungi și dese! Pârtia de schi din Bistrița de circa 6 milioane de euro, închisă din nou. Vezi câte zile a funcționat până acum

Pârtia de schi de pe Dealul Cocoșului din municipiul Bistrița a fost închisă din nou, marți. În total, în acest sezon, pe pârtie s-a putut schia fix doar 7 zile, dintre care trei doar în nocturnă. Și în celelalte două sezoane s-a putut schia, în total, doar 10 zile. Investiţia de aproape 6 milioane de euro, care a îndatorat oraşul pentru următorii 20 de ani, s-a dovedit un eşec până în acest moment, în condițiile în care pârtia este realizată la o altitudine de doar 680 m. 

 

Pârtia de schi Cocoș, situată pe dealul cu același nume din municipiul Bistrița, a fost închisă din nou de municipalitate. Motivul: temperaturile foarte ridicate! Se va schia abia atunci când condițiile meteo vor permite.

„Ca urmare a temperaturilor ridicate și a precipitațiilor, Pârtia Cocoș se închide începând de astăzi 29.01.2019 și urmează să fie redeschisă de îndată ce starea vremii va permite funcționarea ei în bune condiții. Îi asigurăm pe iubitorii sporturilor de iarnă că rămânem în continuare pregătiți cu utilajele și personalul care deservește pârtia și vom acționa în așa fel încât să o redeschidem de îndată ce acest lucru va fi posibil”, a informat, marți, Primăria Bistrița.

„Din cauza averselor si a temperaturilor ridicate, pârtia a devenit impracticabilă. Astfel, ne vedem nevoiți să o închidem momentan. Noi rămânem pregătiți ca la proxima ocazie să o redeschidem. Vă mulțumim că ați fost și sunteți alături de noi!”, este ,mesajul scris tot marți pe pagina de Facebook a Pârtiei Cocoș.

În această iarnă, pârtia Cocoș a fost deschisă prima dată în 9 ianuarie, iar după doar 5 zile de funcționare, mai precis în 14 ianuarie, aceasta a fost închisă pentru întreținere și pregătire, dar și pentru revizia telescaunului.  În 17 ianuarie a fost închisă din nou, de data aceasta din cauza temperaturilor ridicate care nu au permis producerea zăpezii artificiale, și a fost redeschisă abia pe 22 ianuarie, zi în care s-a putut schia doar pe nocturnă. La fel s-a întâmplat și a doua zi, respectiv pe 23 ianuarie. În data de 24 ianuarie pârtia a fost închisă din nou, tot din cauza temperaturilor ridicate și nu a funcționat până pe 28 ianuarie, dar și atunci tot pe nocturnă.

Pârtia Cocoș este amenajată pe dealul cu același nume din Complexul Wonderland, cu altitudinea de 680 de metri, unde temperaturile sunt destul de ridicate iarna şi nu permit depunerea unui strat gros de zăpadă.
De altfel, chiar Ovidiu Crețu a recunoscut încă de la inaugurarea care a avut loc în urmă cu doi ani că, zăpada care s-a aşezat nu e grozavă și că ar trebui să existe un strat natural de zăpadă de circa 70-80 de cm, care după bătătorire să ajungă la 20-30 cm.

La deschiderea care a avut loc anul acesta pe 9 ianuarie, primarul din Bistrița spunea că se va putea schia până la prima ploaie.

„Această zăpadă ține până la prima ploaie. Dacă nu plouă până în martie, atunci până în martie vom putea schia. Dacă plouă, asta e!”, a declarat Ovidiu Crețu.

Numai că, de vină pentru pauzele lungi și dese de pe pârtia Cocoș din Bistrița nu au fost de vină foarte tare ploile, ci temperaturile ridicate. Iar în zilele următoare se pare că acestea vor crește și mai mult.

Astfel, conform prognozei meteo pentru perioada următoare, în Transilvania, regimul mediu al temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de cele climatologic normale în prima și ultima parte a perioadei de prognoză, respectiv între 28 ianuarie – 1 februarie și 6 – 10 februarie, când maximele diurne se vor situa, în medie, între 2 și 6 grade.

În intervalul 2 – 5 februarie, un proces de încălzire va determina o vreme deosebit de caldă pentru debutul lunii februarie, astfel încât mediile maximelor termice se vor încadra între 8 și 12 grade, la scara întregii regiuni. Regimul termic nocturn va avea o evoluție asemănătoare, urmând a se înregistra minime situate, în general, între -6 și -1 grad, exceptând intervalul 3 – 5 februarie, când media regională a valorilor nocturne va fi mai ridicată și se va concretiza prin temperaturi situate între 0 și 2 grade.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.