Percheziții în 11 județe, printre care și Bistrița-Năsăud, într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii din Mureş efectuează 87 de percheziții, în 11 județe, printre care și Bistrița-Năsăud, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de peste 2.000.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 18 octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează 87 de percheziții, în județele Mureş, Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, într-un dosar de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate de oamenii legii ”au rezultat indicii că, în perioada 2016 –2018, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect de activitate servicii de pază, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu 12 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă. Aceștia sunt bănuiți că ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2.000.000 de lei” arată Inspectoratul General al Poliției Române.

La percheziţii participă și poliţişti din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi.

Vor fi puse în executare 16 mandate de aducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.