Percheziții în Bistrița-Năsăud! Cinci bărbați, cercetați pentru braconaj și deținere ilegală de arme. Doi sunt reținuți pentru 24 de ore

Doi bărbați din Bistrița-Năsăud au fost reținuți sub acuzații de braconaj și deținere ilegală de arme de vânătoare, după ce polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au efectuat, vineri, două percheziții domiciliare în localitățile Feldru și Ilva Mică. În același dosar, un alt bărbat a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, iar alți doi sunt cercetați în libertate.

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au efectuat, vineri, două percheziții domiciliare în localitățile bistrițene Feldru și Ilva Mică, după ce polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au oprit în trafic două autoturisme în care au găsit arme de vânătoare, pe care propreiatrii acestora le dețineau ilegal.

Una dintre acțiuni a avut loc, pe DJ 172 C, pe raza localității Strâmba, în cadrul unor acțiuni desfășurate pentru combaterea infracțiunilor la regimul armelor și al munițiilor, respectiv la regimul cinegetic, unde polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 36 ani, din localitatea Livezile și în care se mai afla un pasager de 23 ani, din Feldru.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, asupra tânărului de 23 ani, polițiștii au găsit o armă letală cu destinația vânătoare și un cartuș, pe care acesta le deținea ilegal, nefiind autorizat să dețină, să poarte sau să folosească arme de foc, armă despre care există suspiciunea că ar fi fost folosită la o acțiune de braconaj.

În aceeași zi, pe raza localității Ilva Mică, polițiștii bistrițeni au prins în flagrant un alt bărbat, în vârstă de 59 ani, din localitate, în timp ce transporta cu autoturismul său o armă letală cu destinația vânătoare, pe care acesta o deținea ilegal.

Ulterior, oamenii legii au efectuat în aceeași zi două percheziții domiciliare în localitățile Feldru și Ilva Mică, unde au fost găsite arme și muniție deținute ilegal, dar și trofee de vânătoare.

Cu ocazia extinderii investigațiilor privind săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, au fost efectuate două percheziții domiciliare pe raza localităților Feldru și Ilva Mică.

În urma perchezițiilor au fost indisponibilizate 6 arme letale, respectiv un dispozitiv de armă letală confecționat artizanal, dintre care 5 au fost deținute fără autorizație. Totodată au fost ridicate 237 de cartușe deținute ilegal, 101 de trofee de mistreț (colți) și telefoane mobile„, precizează Diana Pintea, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Bărbații de 59 ani, respectiv 23 ani, în complicitate cu alți trei cu vârstele cuprinse între 24 ani și 36 ani, sunt cercetați pentru faptul că în perioada 2017 – 30 noiembrie a.c., ar fi folosit aceste arme pentru comiterea mai multor infracțiuni de braconaj cinegetic.

Astfel, față de bărbații de 59 ani și 23 ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, aceștia urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunerea luării unor măsuri preventive.

De asemenea, în această cauză a fost reținut și un bărbat de 24 ani, din Ilva Mică, față de care, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, în vederea documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.