Percheziții în Bistrița-Năsăud! Patru braconieri reținuți

Patru bărbați din Bistrița-Năsăud au fost reținuți, marți, de polițiști, în urma unor percheziții care au avut loc la domiciliile acestora, unde oamenii legii au găsit arme de vânătoare, muniție, dar și articole pirotehnice, toate deținute ilegal. În aceeași cauză este anchetat și un al cincilea bărbat, însă față de acesta nu s-a luat încă nicio măsură.

 

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Acțiuni Speciale, Secției 6 Poliție Rurală Năsăud și Poliției Oraș Năsăud au efectuat, marți, 5 percheziții în localitatea Nimigea de Jos, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni la regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost scoase din circuitul ilegal o armă letală cu destinația vânătoare și o armă letală cu destinația tir sportiv, confecționată artizanal prin transformarea unei arme neletale cu aer comprimat. Au mai fost ridicate 71 de cartușe pentru arme letale, 21 de bucăți articole pirotehnice din categoria a III-a și 66 capse pentru armă utilitară, conținând materii explozive, toate deținute ilegal”, precizează Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 18-46 de ani, toți din Nimigea de Jos, sunt cercetați de polițiști și bănuiți că ar fi deținut și folosit ilegal arme letale, cartușe pentru arme letale și articole pirotehnice din categoria a III-a.

Patru dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Cercetările continuă de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.