Peste 1.000 de bistrițeni, în izolare la domiciliu sau carantină! Trei au fost amendați din cauză că nu au respectat măsurile

0
1

Peste 970 de persoane din Bistrița-Năsăud se află în izolare la domiciliu, iar alte 113 sunt în carantină. În urma unor acțiuni de verificare a respectării măsurilor de izolare la domiciliu, jandarmii au aplicat o amendă în valoare de 1.000 lei, iar polițiștii alte două, în cuantum total de 2.000 lei.

 

Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în județul nostru sunt la această oră:
– 113 persoane în carantină
– 975 persoane în izolare la domiciliu (au intrat în izolare 192 noi persoane, iar 28 de persoane au ieșit din perioada de izolare la domiciliu de 14 zile).
„De la ultima raportare, de ieri, 21.03, a mai sosit de la laboratoarele de testare 1 rezultat negativ, în total fiind 73 de rezultate negative.
Angajații Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud țin permanent legătura cu persoanele aflate în izolare și se asigură zilnic de condițiile bune ale acestora, le oferă consultanță și, în același timp, îi informează cu privire la obligațiile și responsabilitățile pe care acestea le au pe timpul celor 14 zile de izolare”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud a transmis faptul că efectivele sale execută zilnic misiuni de ordine publică în proximitatea locațiilor de carantinare. De asemenea, jandarmii execută acțiuni pentru monitorizarea prezenței persoanelor izolate la domiciliu, prin echipe mixte cu IPJ BN și patrule independente.
„În ziua de 21.03.2020, intervalul 08.00 – 23.00, în contextul acțiunilor de prevenire COVID 19, jandarmii au executat acțiuni de control și verificare în 8 localități, unde au controlat 31 de locații, verificând 85 de persoane.
A fost aplicată o amendă în valoare 1.000 lei pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr 1 din 2020, mai exact pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.
În urma verificărilor a persoanelor aflate în izolare, două sancțiuni au fost aplicate ieri, 21 martie, de agenții Inspectoratului de Poliție Județean, pentru nerespectarea obligatiilor privind izolarea. Cuantumul acestora este de 2.000 de lei.
Toate structurile din dispozitivul de ordine publică sunt la datorie și acționează în sistem integrat”, au mai precizat reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.