Câteva zeci de bistrițeni care au urmat cursurile Programului „Voluntar din Pasiune” au primit, joi, certificatele de absolvire și vor putea participa, alături de cadrele ISU Bistrița-Năsăud, la misiuni de salvare.

 

Începute în luna aprilie, modulele teoretice și practice dedicate voluntarilor din cadrul Programului ”Voluntar din Pasiune” au ajuns la final. 41 de voluntari au primit certificatele care atestă absolvirea acestui program.

Cursurile s-au desfășurat timp de trei luni, cei 41 de voluntari participând la module practice și teoretice de prim ajutor, stingerea incendiilor, descarcerare, misiuni pirotehnice, acțiuni de informare preventivă sau umanitare, susținute de specialiștii ISU Bistrița-Năsăud.

Cursanții, majoritatea elevi, dar și oameni calificați în diferite meserii – profesori, ingineri, asistenți medicali, muncitori au ales să își sacrifice timpul liber pentru a acumula cunoștințe noi, extrem de folositoare pentru ei, dar și pentru comunitățile din care fac parte.

Potrivit reprezentanților ISU Bistrița-Năsăud, cei 41 de noi voluntari, alături de absolvenții primelor două serii, vor putea încadra echipajele de intervenție ale subunităților inspectoratului bistrițean, completând efectivele pompierilor militari profesioniști în misiunile specifice.