Peste 40% din maşinile verificate în trafic de specialiștii RAR Bistrița-Năsăud au probleme tehnice

Mai bine de 40 la sută dintre autoturismele verificate în prima jumătate a acestui an de polițiști și specialiști ai Registrului Auto Român Bistriţa-Năsăud s-au dovedit a fi neconforme, prezentând diverse probleme. 

Polițiștii bistrițeni împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român Bistriţa-Năsăud organizează periodic acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere. Controalele în trafic au ca scop depistarea șoferilor care conduc pe drumurile publice autoturisme ce nu îndeplinesc condițiile tehnice pentru circulația în condiții de siguranță.

Numai în urma unui control organizat în data de 20 august pe DN 17C, pe raza localităților Coșbuc și Telciu au fost depistate 7 autoturismele cu diverse defecțiuni tehnice, motiv pentru care au fost retrase certificatele de înmatriculare până la remedierea situației. De asemenea, au fost constatate și aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.075 lei. În primele șase luni ale acestui an, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, au fost verificate 1.181 vehicule, dintre care 43.27% s-au dovedit a fi neconforme, iar 24 maşini prezentau pericol iminent de accident.

La nivel național, Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale anului, 33.726 de vehicule. ”În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. În plus, aproape 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accidente.  Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție” arată RAR într-un comunicat de presă.

La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.