Politicienii de Bistrița-Năsăud, dueluri pe Facebook pe pensiile speciale! Stelian Dolha: Tot se va găsi o majoritate în Parlament să abroge pensiile astea speciale pentru foști parlamentari, altfel va va crăpa sistemul public de pensii

După ce deputatul PMP de Bistrița-Năsăud Ionuț Simionca a anunțat că va înainta o propunere legislativă cu privire la pensiile speciale pe care ar trebui să le primească aleșii locali, respectiv primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene, primarul social-democrat al comunei bistrițene Lechința, Romeo Florian, a reacționat dur pe Facebook, atât la adresa deputatului PMP, cât și la adresa a doi foști parlamentari liberali bistrițeni: ex-deputatul Stelian Dolha și senatorul Dorin Dobra. Stelian Dolha nu i-a rămas dator primarului de Lechința și i-a transmis că în 20 de ani, atunci când va trebui el să se pensioneze, „tot se va găsi o majoritate în Parlament să abroge pensiile astea speciale pentru foști parlamentari, dacă nu din responsabilitate, atunci măcar sub amenințarea că va crăpa sistemul public de pensii cu atâtea «speciale» de plătit„.

 

 

Romeo Florian, primarul comunei Lechința și totodată secretar executiv al PSD Bistrița-Năsăud, i-a cerut deputatului PMP să demisioneze cu o zi mai repede ca mandatul său de parlamentar să ajungă la final, astfel încât să nu mai primească pensia specială la care au dreptul cei care au avut cel puțin un mandat în Parlamentul României. Totodată, primarul Florian i-a luat în colimator și pe alți doi foști  parlamentari bistrițeni ai PNL, Stelian Dolha și Dorin Dobra.

Domnule deputat al PMP,vă întreb în calitate de președinte al Asociației Comunelor din România,Filiala Bistrița-Năsăud: chiar credeți dumneavoastră că ,,alba-neagra” pe care dumneavoastră încercați să o faceți, cineva o crede?

Vă rog public, mâine să declarați că veți demisiona din Parlamentul României cu o zi înainte de finalul mandatului de deputat. Nu de alta,dar să nu dispuneți de o pensie nesimțită. Noi primarii din județul nostru știm că sunteți un accident electoral, la fel ca și o altă colegă (n. r. – Cristina Iurișniți – deputat USR), deputat de Bistrița-Năsăud.

Din păcate domnule deputat ar fi trebuit să vorbiți cu primarii care au ieșit în pensie, și care la baza profesiei au și studii superioare. Nu cred că e cazul dumneavoastră, ori poate mă înșel. Dacă mă înșel, îmi cer scuze: nu se vede. Ce vină au primarii că nu au salarii, ci indemnizații? Ce vină au primarii, că BOC, BĂSESCU, i-au penalizat cu 25%? 

Ar fi multe de zis, dar nu mai pierd vremea. Dacă ești așa sfătos declară public, că demisionezi cu o zi înainte de a-ți termina mandatul. Apropo, au mai uitat unii, Dolha,Dobra… Sunt cu pensia în brațe… e constituțional”, a scris pe contul său de Facebook primarul Romeo Florian.

Fostul deputat liberal de Bistrița-Năsăud Stelian Dolha nu i-a rămas dator edilului social democrat al comunei Lechința și i-a răspuns, tot pe Facebook.

Am înțeles că Romeo Florian moare de grija pensiei mele, constituționale sau nu, aceea pe care o s-o încasez peste vreo două decenii.

Și ca să-i risipesc temerea care nu-l lasă să doarmă și-l face să scrie pe Facebook pe la miezul nopții, îi transmit că în 20 de ani tot se va găsi o majoritate în Parlament să abroge pensiile astea speciale pentru foști parlamentari. Dacă nu din responsabilitate, atunci măcar sub amenințarea că va crăpa sistemul public de pensii cu atâtea ”speciale” de plătit. Sigur că asta nu se va întâmpla dacă PSD-ul lui mult iubit pe care-l conduce ca și secretar general de județ și care cu mișcarea asta a încercat să ne bage pe toți în aceeași oală, supraviețuiește la putere și peste două decenii. 
În rest, Romeo poate dormi liniștit, nici nu-mi trece prin cap să fac cerere pentru pensia asta specială la Camera Deputaților. Și cu forța nu ți-o acordă nimeni. Și dacă jinduiește atât de mult să aibă o pensie pentru care trag 16 oameni o viață întreagă sunt convins că găsește PSD-ul o soluție și pentru el„, a scris Stelian Dolha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.