Poliţişti, jandarmi şi pompieri, la datorie în minivacanța de Paște și 1 mai

 

Reprezentanţii Ministerului de Interne au anunţat că vor spori măsurile de siguranță în minivacanța de Paște și 1 mai. Poliţiştii le cer românilor să fie vigilenţi când pleacă de acasă pentru câteva zile, iar șoferilor li se recomandă să circule cu prudenţă. Pe șoselele din România, echipajele de poliție rutieră vor acționa cu aproape 300 de radare. 

La nivel național, peste 22.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră şi paramedici SMURD acționează în fiecare zi a minivacanţei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar şef de poliţie Monica Dajbog.

„În fiecare zi vor fi mobilizați în medie peste 22.000 de pompieri, paramedici SMURD, polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră pentru ca această minivacanță să decurgă în condiții de normalitate fără incidente deosebite, dar și pentru a asigura o intervenție rapidă în sprijinul populației în caz de nevoie. O atenție deosebită va fi acordată, ca de obicei localităților unde vor fi organizate evenimente publice de amploare. Din datele pe care le avem, vor avea loc peste 900 de manifestări publice la care vor participa aproximativ un milion de persoane. Bisericile și mănăstirile unde vor fi organizate slujbe religioase vor fi în atenția echipajelor de ordine publică pentru a preveni faptele ilegale specifice aglomerărilor de persoane, dar și în atenția pompierilor care vor interveni în cazul producerii unor incendii din cauza utilizării necorespunzătoare a surselor de foc”, a declarat Monica Dajbog.

De asemenea, în aceste zile, sunt pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor peste 5.000 de pompieri și paramedici SMURD cu 3.000 de autospeciale și mijloace tehnice.

În plus, pe cele mai aglomerate drumuri naționale și autostrăzi vor fi prezenți zilnic 1.245 de polițiști rutieri ale căror principale obiective sunt fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor grave.

Pentru încurajarea unui comportament prudent la volan, care să NU pună în pericol viețile omenești, echipajele de poliție rutieră vor acționa cu aproape 300 de radare.
În misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice, pe lângă polițiști, se vor afla și echipajele Jandarmeriei Române. De asemenea, jandarmii montani vor intensifica acțiunile de patrulare pe traseele turistice, astfel încât să poată interveni rapid în sprijinul persoanelor care au nevoie de ajutor.

Și la nivelul județului Bistrița-Năsăud vor acționa în aceste zile 600 de polițiști și circa 500 de jandarmi, cărora li se alătură și pompierii bistrițeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.