Polițiștii au aplicat sancțiuni de aproape 100.000 de lei pentru viteză (FOTO)

 

Peste 150 de amenzi în valoare de aproximativ 100.000 de lei au aplicat polițiștii bistrițeni în perioada 1-7 aprilie, când pe drumurile din judeţ, oamenii legii acționează pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesivă.

Acţiunile de control pe șoselele din județul Bistrița-Năsăud sunt organizate în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed și sunt desfășurate simultan, pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

”În această săptămână, poliţiştii cu atribuții pe linie rutieră acționează, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Având în vedere că viteza este una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, zilnic, în medie câte 14 echipaje acționează pe drumurile din județ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesivă.

De asemenea, în cadrul acţiunilor, sunt folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

”Până la această dată, cu ocazia acțiunilor desfășurate au fost constatate și aplicate peste 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 95.000 de lei, iar față de 23 de conducători auto a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile. Acțiunea va continua până la finalul săptămânii”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Sancţiunea contravenţională pentru această abatere conform, OUG 195/2002 are o valoare cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei, totodată fiind prevăzută măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.