Premieră în Consiliul Local Bistriţa, susţinută de primarul Ovidiu Creţu! Un consilier, plecat în străinătate, va vota de la distanţă

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, este îngrijorat că nu are majoritatea necesară ca să treacă prin Consiliul Local, convocat joi în şedinţă extraordinară, proiectul privind construcţia centrului intermodal de transport din cauza unui consilier din majoritatea PSD-ALDE care este plecat în străinătate. În aceste condiţii, edilul bistriţean forţează nota si susţine că respectivul ales va fi adus în sala de şedinţe „prin sisteme informatice”.

 

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa, nu vrea să renunţe la proiectul privind construcţia centrului intermodal de transport pentru care cere finanţare din fonduri europene, astfel că acesta figurează din nou pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Municipal, care va avea loc joi, după ce a fost respins de două ori la rând în luna iulie. Conform regulamentului însă, proiectul ar trebui readus în faţa aleşilor locali abia peste 6 luni, dar din cauză că ar putea pierde termenul limită pentru depunerea proiectului, edilul bistriţean i-a convocat.

Acest proiect a fost supus votului în Consliul Local în două şedinţe convocate în luna iulie, dar de fiecare dată majoritatea PSD -ALDE nu a reuşit să obţină două treimi din voturi.

Acum, primarul Ovidiu Creţu are emoţii foarte mari în ceea ce priveşte votul pe acest proiect, în condiţiile în care aleşii puterii din Consiliul Local Bistriţa nu sunt nici de această dată în număr complet, întrucât unul dintre aceştia îşi petrece concediul în străinătate. Edilul bistriţean susţine însă că respectivul consilier local va vota de la distanţă, prin sisteme informatice.

„Noi (n.r: PSD- ALDE ) avem două treimi în Consiliul Local. Din păcate, unul dintre consilieri e plecat în străinătate şi s-ar putea să vină, s-ar putea să-l aducem prin sisteme informatice în sală. Cumva vom încerca să trecem acest proiect (…) După ce vom trece proiectul în Consiliul local, putem să depunem proiectul pentru finanţare pe Programul Operaţional Regional, după care va urma analiza proiectului, verificarea lui. Eu cred că, până la sfârşitul anului, vom avea semnat contractul de finanţare”, a declarat Ovidiu Creţu într-o emisiune la un post local de televiziune.

Centrul intermodal prevede construirea unei autogări imense, care va lua forma unei pasarele ce se va întinde pe o suprafață de aproape 4.000 de metri pătrați și va fi un punct ce va lega partea nordică cu cea sudică a orașului, peste calea ferată.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.