Premii de peste 110.000 lei vor fi acordate de conducerea CJ Bistrița-Năsăud elevilor, sportivilor și antrenorilor cu performanțe deosebite în 2018! Printre ei sunt și așii din echipa de robotică de la Beclean

Consilierii județeni din Bistrița-Năsăud au aprobat, marți, în cadrul ședinței ordinare din luna noiembrie, acordarea de premii și recompense financiare elevilor și sportivilor din județ care au obținut anul acesta rezultate deosebite la concursuri și olimpiade, în valoare de peste 90.000 lei. Premii speciale, în valoare de peste 11.000 lei au fost acordate și elevilor care fac parte din echipa de robotică din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș” din orașul Beclean, cu ajutorul cărora Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a reușit să depună la Agenția De Dezvoltare Regională Nord-Vest, cinci proiecte majore, prin care au tras pentru județ peste 105 milioane de euro din fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, ceea ce reprezintă 64% din suma totală. 

 

 

Peste 110.000 lei au fost aprobați de consilierii județeni bistrițeni pentru acordarea de premii și recompense financiare elevilor cu rezultate deosebite la examenele de Evaluare Națioonală și Bacalaureat, dar și sportivilor cu performanțe deosebite la competițiile intenaționale pentru sporturile olimpice și antrenorilor acestora.

Astfel, zece absolvenți de clasa a VIII-a și tot atâția absolvenți de liceu care anul acesta s-au clasat pe primele trei locuri la examenele de Evaluare națională, respectiv Bacalaureat, vor fi premiați de conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Elevii care au obținut medii de 10 vor primi câte 2.500 lei net, cei de pe locul al doilea câte 1.500 lei net, iar cei clasați pe locul al treilea vor primi câte 1.000 lei net.

 

În ceea ce privește sportivii cu performanțe deosebite, 7 la număr, membri ai Clubului Sprtiv Municipal Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va acorda premii în valoare de câte 5.000 lei net.

Câte 3.000 de lei vor primi și antrenorii sportivilor care au făcut cinste județului Bistrița-Năsăud, peste hotare, în competițiile internaționale.

Administrația județeană bistrițeană îi va premia și pe 10 elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș”, membri ai echipei de robotică, care au avut o contribuție decisivă pentru atragerea a nu mai puțin de 105 milioane de euro din fonduri europene pentru investițiile de care are nevoie Bistrița-Năsăud.

„Pentru a realiza încărcarea celor cinci proiecte pe platforma MySMIS, cu respectarea termenului de depunere dar și a mențiunii că proiectele depuse ce parcurg etapele de evaluare și selecție vor putea fi contractate în ordinea depunerii cererii de finanțare, la nivel național, conform principiului «primul depus, primul evaluat», aparatul de specialitate al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a colaborat cu echipa de robotică din cadrul Colegiului Național «Petru Rareș» Beclean. Astfel, s-a reușit încărcarea documentelor pe platformă n mai puțin de cinci ore, iar ca urmare a acestei performanțe, județul Bistrița-Năsăud a reușit să atragă suma de 105 milioane de euro, reprezentând 64% din suma totală, la nivel național, de 62.443.563, 74 euro”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Cei 10 elevi din Beclean vor primi fiecare câte 1.000 lei net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.