Presedintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, spune că actualul primar al Bistriței, Ovidiu Crețu, nu va mai candida pentru un nou mandat

Președintele Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, afirmă că a purtat discuții cu actualul primar al municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, iar în urma acestora s-a stabilit că edilul orașului nu va mai candida pentru un nou mandat. 

Informația a fost lansată în spațiul public chiar de președintele PSD B-N, într-o emisiune a unui post local de televiziune, Emil Radu Moldovan precizând că există totuși o persoană care are șanse să devină candidatul partidului.

”Vă spun public aici și oricând pot să stau față în față cu primarul Ovidiu Crețu. Eu am avut o discuție colegială, bărbătească cu dânsul, în care decizia dânsului era una definitivă și irevocabilă. Mi-a spus clar că nu va mai candida. Cu lucrurile serioase nu ne jucăm: azi candidăm, mâine nu mai candidăm. Deci eu vă spun că primarul Ovidiu Crețu nu va mai candida… Eu îl știu un om foarte serios, un om de onoare și știu ce am discutat noi doi. Când împreună cu domnul primar Crețu am stabilit viceprimarul, l-am propus pe Cristian Niculae. Nu putea partidul să promoveze un viceprimar fără acordul primarului. Deci organizația municipală PSD Bistrița, cu validarea organizației județene PSD, în urma discuției cu primarul Crețu, l-a promovat pe Cristian Niculae viceprimar și să se pregătească pentru o viitoare candidatură. Să învețe timp de patru ani ce înseamnă administrație, care sunt probeleme municipiului Bistrița, să învețe lucrurile bune de la priamrul Crețu, să fie pus în acord cu toate proiectele care se află în derulare și care vor trebui continuate” a spus Radu Moldovan.

Ca să fie cât mai clar în afirmația sa, liderul social democtraților bistrițeni a explicat: ”În momentul de față, cu prima șansă pleacă Cristian Niculae, dar cei care vor decide candidatul PSD pentru funcția de primar vor fi cetățenii municipiului, pentru că urmează să facem sondaje”.

Așadar, potrivit președintelui PSD B-N, Ovidiu Crețu nu va mai fi candidat al partidului la funcția de primar al municipiului Bistrița, iar prima șansă pentru o astfel de candidatură o are actualul viceprimar, Cristian Niculae.

Ovidiu Creţu se află la cel de-al treilea mandat de primar. Este inginer de profesie, are 65 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Acesta a intrat în administraţie după anul 1990, fiind consilier judeţean în perioada 1992-1995, prefect în perioada 1995-1996, viceprimar al municipiului Bistriţa în perioada 2000-2004 şi senator între anii 2004 – 2008. În 2008 a obținut primul mandat de primar al municipiului Bistrița și este membru al PSD B-N din anul 2001.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.