Primar liberal bistrițean despre referendum: Unde e întrebarea despre familie? O fi rămas în buzunarele largi ale lui Liviu Dragnea?

Primarul liberal al unei comune din județul Bistrița-Năsăud a comentat cu ironie pe Facebook, Hotărârea de Guvern privind modul de organizare a referendumului pentru familie și mai ales întrebarea ambiguă la care românii ce se vor prezenta la urne vor trebui să răspundă cu DA sau NU. „Unde e întrebarea despre familie? Nu mai înțelegem de ce mai trebuie să mergem la el, la referendum„, a scris primarul comunei bistrițene Chiochiș, și totodată secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud, Vasile Silași.

 

În pofida faptului că liderii de la nivel central ai PNL arată că susțin referendumul pentru familie, există voci în sânul aceluiași partid care s-au poziționat împotriva lui. Alții, chiar dacă se aliniază curentului pro-referendum, aduc critici modului în care Guvernul a hotărât șă îl organizeze, dar mai ales întrebării care va fi publicată pe buletinele de vot, la care românii vor trebui să răspundă în zilele de 6-7 octombrie. Unul dintre liberalii cu voce critică este secretarul PNL Bistrița-Năsăud, primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul face o paralelă cu Scrisoarea pierdută a lui Caragiale.

O întrebare pierdută și o scrisoare regăsită! Nene Iancule, dreptate mare ai avut să spui cât de ticăloșită este clasa politică românească, cât de multe șmecherii se fac la adăpostul «vocii patriotului național»„, a scris primarul Silași.

Ironic, edilul bistrițean vorbește despre strădania Guvernului de a reduce cheltuielile ocazionate de acest referendum, care se cifrează la aproape 164 milioane lei. Concret, autoritățile locale sunt obligate să folosească materialele recuperate de la alegerile anterioare și aflate în stare bună.

Ca orice primar serios, am așteptat, cu sufletul la gură, modul de desfășurare a marelului referundum, dar, din Hotărârea de Guvern, am aflat că se vor face mari minuni și, sigur, curat social-democrat, economii:

«Pentru reducerea cheltuielilor necesare în vederea desfășurării procesului electoral, primarii vor utiliza bunurile materiale recuperate de la alegerile anterioare și aflate în stare bună. Acolo unde bunurile materiale necesare dotării materiale corespunzătoare a secțiilor de votare nu se pot recupera, se vor achiziționa unele noi de către instituțiile prefectului, în limita sumelor repartizate»„, a scris Silași.

Liberalul bistrițean are însă o mare nelămurire cu privire la întrebarea care va fi tipărită pe buletinele de vot, ]n care nu se face vorbire deloc despre familia tradițională, care este de fpat subiectul referendumului.
Că, va trebui să utilizăm materiale recuperate de la trecutele alegeri, nimic nou sub soarele democrației noastre originale, doar că, am căutat și tot am căutat, întrebarea legată de familie! Că despre familia tradițională ar fi vorba, nu despre altceva, dar, căutările mele nu au găsit ceva concret. 
Așadar, «Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?», va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, respectiv pentru redefinirea familiei! 
Păi, oameni (ne)buni din PSD, cum ne-a fost înțelegerea? Unde e întrebarea despre familie? O fi căzut din copac sau o fi rămas în buzunarele largi ale lui Liviu Dragnea? Să înțeleg că alocăm din bugetul patriei noastre socialiste suma de 163,712 milioane lei pentru a afla dacă românii sunt de acord cu legea de revizuire a Constituției în forma adoptată de Parlament? Care lege, despre ce se vorbește în această lege? Acum că, referendumul ăsta al vostru, vorba lui Cărtărescu, este ”profund disgrațios și lipsit de temei” , este știut, dar, acum chiar nu mai înțelegem de ce mai trebuie să mergem la el, la referendum? Să ce???? 
Nebunia asta cu întrebarea «Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?», îmi amintește tot de Caragiale: «Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale»„, a scris liberalul bistrițean.

Totodată, acesta încheie cu un post-scriptum.
PS : Dacă întrebarea e pierdută, scrisoarea dizidenților, a fost găsită. Să înțelegem că Dady și cu Irinuca nu mai formează familia tradițională nici în PSD? Să fie într-un ceas bun!„, a adăugat Vasile Silași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.