Primarul Ovidiu Crețu: ”Aquapark-ul este o investiție extrem, extrem de importantă pentru Bistrița! O vom face cu resurse proprii!”

0
2

După investiția privind amenajarea unei pârtii de schi la Bistrița, municipalitatea intenționează să construiască și un Aquapark în Complexul Wonderland, ideea fiind una mai veche, pentru care autoritățile sperau că vor reuși să obțină fonduri europene sau guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, primarul Ovidiu Crețu spune că investiția va fi demarată cu bani din bugetul local. 

Într-o emisiune a unui post local de televiziune, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, a declarat că ”Aquapark-ul este ancora de vară, care va completa dotările făcute din bani publici în zona respectivă, pentru că eu aștept ca o dată cu Aquapark-ul să vină și banul privat și să construiască ce va fi de construit acolo”. Potrivit primarului, investiția va fi realizată cu resurse proprii, iar lucrările ar urma să înceapă chiar în vara acestui an.

”Sunt sute de bistrițeni care se duc în fiecare vară la Beclean, la Băile Figa sau în alte părți. Noi dorim să avem aici o bază acvatică, astfel încât agrementul să se întâmple acolo și, pe de altă parte, să încercăm să mutăm sportul din școală spre cele două elemente. Mă refer aici la schi iarna și la înot pe timpul verii. Spre exemplu, în orașul partener Wiehl din Germania, au 20.000 de locuitori și au două bazine mari, olimpice. Copiii când termină clasa a VIII-a trebuie să știe să înoate. Astfel, școlile fac contract cu cele două bazine de înot, care sunt private, iar prin rotație ajung toți copiii să învețe. Asta îmi doresc să fac și eu. Fie cu ce avem noi acolo, fie prin bazinele pe care le avem deja, la Casa Ema, la Schreiner, elevii care termină clasa a VIII-a în Bistrița nu trebuie să știe doar să arunce cu mingea de handbal, ci și să înoate. Spun eu putem merge și pe varianta să știe să și să schieze” a mai declarat primarul Ovidiu Crețu.

Referitor la această investiție, în anul 2017, consilierii locali au aprobat un studi de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect, investiție estimată la circa 8 milioane de euro.

Potrivit studiului, noul complex Aquapark ar urma să fie construit pe o suprafaţă de 5 hectare, iar proiectul prevede și amenajarea unor piscine acoperite, dar şi în aer liber, atât pentru adulți, cât și pentru copii, dar și a unor spaţii de relaxare şi a unei zone de agrement. De asemenea, sunt prevăzute amenajarea unor tobogane, a unui centru SPA, precum și terenuri pentru activități sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.