Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Creţu, a prezentat, marți, într-o conferință de presă, programul ediției din acest an a Târgului Mare al Bistriței, precizând despre această ediție că va fi ultima pe care o va mai organiza din postura de primar. Edilul a spus că din anul 2008 și până acum acest eveniment a evoluat, ajungând ”la o formulă de succes”.

Am început din anul 2008, cu o ediţie pe care nu am organizat-o de la început, dar pe care am gestionat-o pe timpul desfăşurării evenimentelor. Atunci am constatat că se desfăşoară într-o locaţie nepotrivită, pe o durată nepotrivită, cu foarte multe elemente de disconfort pentru cetăţenii din municipiul Bistrițșa nu doar cei care locuiesc în centru, ci și pentru cei care doreau să vină să se bucure de manifestări. Asta pentru că era o înghesuială şi o fumăraie de nedescris în zona centrului istoric. Între timp centrul istoric a evoluat, el a devenit o zonă urbană frumoasă, cu foarte multe terase. În 2008 nu era niciuna, în 2009 a apărut prima terasă, iar acum sunt peste tot şi cred că această zonă este undeva la nivel european. Am ajuns pe parcursul acestor 12 ediţii la o formulă, spun eu, de succes, din mai multe puncte de vedere. Bineînțeles că orice manifestare mai mare nu poate să mulţumească pe toată lumea, întotdeauna vor exista oameni nemulţumiţi, dar eu cred că pe cei mai mulţi îi mulţumim cu ceea ce organizăm cu ocazia Târgului Mare, prin oferta de evenimente şi acţiuni culturale, sportive, de agrement şi gastronomice, în spaţii adecvate. Mai mult, Târgul Mare al Bistriţei este singura acţiune pe care o organizează municipaliul şi care îşi scoate banii pentru evenimentele culturale organizate din închirierea spaţiilor pe care le avem în Heidenfeld”, a spus primarul Ovidiu Teodor Creţu, într-o conferință de presă.

Astfel, în ceea ce privește ediția din acest an a Târgului Mare al Bistriței, deschiderea festivă va avea loc sâmbătă, 24 august, în sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa, de la ora 10, programul cuprinzând activități pentru toate vârstele și toate gusturile. Programul poate fi consultat mai jos:

Potrivit primarului Ovidiu Teodor Crețu, ediția din acest an vine și cu o noutate – un festival culinar de tip Street Food, cu muzica asigurată de DJ, pe parcursul a trei zile, de 27, 28 și 29 august. ”Vor fi amplasate corturi și pavilioane cu tot felul de mâncăruri în zona din jurul scenei, cu degustare de vinuri, cu bere, iar programul pe care îl oferă organizatorii acestui festival se bazează pe DJ. Ei mi-au spus că s-au inspirat de la Festivalul Untold”, a spus primarul.

Depre programul ediției din acest an a Târgului Mare al Bistriței, primarul Ovidiu Teodor Crețu spune că este ”unul complet și complex, care dorește să ofere atât cetățenilor din Bistrița, cât și vizitatorilor sau turiștilor, evenimnete care să acopere cât mai multe preferințe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.