Procedura urmată de Prefectura Bistrița-Năsăud pentru demiterea primarului Traian Ogâgău, nelegală! Sentința este DEFINITIVĂ

Curtea de Apel Cluj a hotărât, miercuri, că procedura urmată de către Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud pentru demiterea prin referendum a primarului oraşului  Sîngeorz – Băi este nelegală. Decizia instanței clujene este defintivă.

 

În urmă cu mai bine de jumătate de an, au fost adunate aproximativ 3.000 de semnături prin care se cerea organizarea unui referendum local pentru demiterea lui Traian Ogâgău din funcția de primar al orașului Sîngeorz-Băi. Încă de atunci, Traian Ogâgău a susținut că nu există motive întemeiate pentru demiterea sa, dar nici bani pentru organizarea unui referendum.

Pe fond, Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus  anularea Ordinului Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud nr. 293/31.10.2017 privind constituirea Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz – Băi, judeţul Bistriţa Năsăud.

Miercuri, Curtea e Apel Cluj a hotărât că procedura urmată de către prefectul județului Bistrița-Năsăud Ovidiu Frenț pentru demiterea prin referendum a primarului orașului Sîngeorz-Băi este una nelegală.

Astfel, instanţele de judecată au reţinut nelegalitatea actelor emise şi adoptate de către Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa Năsăud în vederea organizării referendumului.
Traian Ogâgău a fost reprezentat  atât în faţa instanţei de judecată  cât şi în faţa Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local de către avocatul bistrițean Gaftone George.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.