Preşedintele Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că la rectificarea bugetară nu au fost alocate fonduri pentru administraţia judeţeană. Mai mult, banii pentru drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES) au fost retrași. Totodată, Moldovan a mai precizat că nu cerut bani de la Guvern, întrucât nu avea speranțe că va primi.

 

 

Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a comentat ironic faptul că administrația județeană nu a primit niciun leu la rectificarea bugetară: Pe de altă parte însă, nici nu a trimis vreo solicitare către Guvernul PNL, Moldovan motivând că nu avea speranțe. Șeful administrației județene a afirmat că a primit „zero cu minus”, în sensul în care, pe lângă faptul că nu a primit bani, i s-au retras toate sumele alocate copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Am primit şi noi zero cu minus, adică ne-au tras banii pentru persoanele cu CES. Ne-au retras toate sumele alocate persoanelor cu CES. Nu m-a întrebat nimeni să ştiu să vă dau o explicaţie. Poate le plătesc ei direct, nu știu… sau nu se mai acordă. Am fost informat de directorul economic, la întrebarea mea cu privire la rectificarea care a dus deficitul de la 3 la 4,3%, dacă pe lângă banii    pentru rachetele de la americani, pe lângă F16, conform declaraţiilor primului-ministru că autorităţile locale vor fi sprijinite. Am primit zero cu minus, adică retragerea sumelor din buget pe care le aveam pentru persoanele cu CES. Nu am alte detalii. Nu am solicitat nimic la rectificare, nu aveam speranţe”, a spus președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, acesta a precizat că administraţia judeţeană are bani pregătiţi pentru investiţiile de anul viitor, însă speră să primească bani pentru funcţionare.

Eu sper ca Moșul galben să aibă la el măcar geanta cu obligațiile, nu cu cadouri. Consiliul Judeţean e bogat, am gândit aşa de bine perioada aceasta încât avem toate resursele necesare. (…) Noi avem bani de investiţii anul viitor, de drumuri, de tot ce ne trebuie. Sperăm să primim bani de funcţionare. Dacă nu, eu sunt dispus să lucrez şi pro bono pentru cetăţeni, nu ştiu dacă şi colegii mei„, a mai spus Radu Moldovan.