Radu Moldovan: Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa are un aparat de diagnosticare diferenţiată a coronavirusului

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a anunțat că a fost achiziționat pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița, un aparat care va da diagnosticul de coronavirus într-o oră de la prelevarea probelor. Aparatul a ajuns deja în unitatea spitalicească bistrițeană, însă va fi funcțional abia la începutul lunii aprilie, când vor fi primte și kit-urile necesare.

 

Pentru a reduce timpii de așteptare, la recomandarea celor mai importanți specialiști, am achiziționat Film Array, noul standard în diagnosticarea coronavirus, diagnosticul diferențial venind într-o oră de la prelevarea probelor. Vestea bună este că aparatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar medicii au fost deja instruiți în utilizarea lui.

Ca în marile centre de analiză și diagnosticare, în acest moment, aparatul face diagnostic diferențial. Mai exact, dacă identifică o tulpină de coronavirus, alta decât Covid 19, exclude existența acestuia. Este o practică foarte utilă, ajutând medicii să trieze pacienții și autoritățile să ia decizii într-un timp mult mai scurt, pentru a preîntâmpina extinderea virusului. La începutul lunii aprilie, acest aparat va putea să pună diagnosticul final, odată cu primirea kit-ului pentru Covid 19.

Apoi, împreună cu Sistemul complex Real Time PCR, care va ajunge și el la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, nu va mai fi nevoie ca probele prelevate să fie trimise la Cluj sau în altă parte.  Mulțumesc tuturor pentru implicare! Facem toate eforturile pentru a sprijini, de la nivel local, Guvernul României să gestioneze această situație, deoarece acum, mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de unitatea și implicarea noastră„, explică preşedintele Emil Radu Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.