UPDATE: Bistrița-Năsăud are PRIMUL caz de CORONAVIRUS! E un bărbat de 32 de ani din Năsăud. Azi noapte a fost transportat la Cluj

S-a confirmat primul caz de Coronavirus la nivelul județului Bistrița-Năsăud! Este vorba despre un bărbat aflat în izolare la domiciliu.

 

UPDATE 2: 

Primul caz al unui pacient infectat cu Coronavirus a fost confirmat aseară (16.03.2020) în județul Bistrița-Năsăud. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani din județ, care le-a declarat medicilor că s-a întors din Italia, din apropiere de Milano, în data de 09.03.2020.

După cum le-a declarat medicilor, pacientul a stat în izolare acasă și în data de 14.03.2020 a prezentat febră înaltă, disfagie, tuse neproductivă (seacă) și cefalee.

În data de 15.03.2020 a solicitat ambulanța, cu care a fost adus la Secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, fiind tratat încă de la început ca un caz suspect de infectare cu Covid-19, astfel că echipajul de pe ambulanță a purtat echipamentul suplimentar de protecție prevăzut în astfel de situații.

Pacientul a fost internat și testat pentru Coronavirus, rezultatul comunicat aseară (16.03.2020) de Laboratorul de analize medicale al Spitalului de Boli infecțioase Cluj-Napoca fiind pozitiv. Conform protocolului, pacientul a fost transferat în 16.03.2020, ora 23.00, la Spitalul de Boli infecțioase Cluj-Napoca„, a transmis Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

 

UPDATE 1: 

Bărbatul este din orașul Năsăud și s-a reîntors din Milano, cu avionul, pe data de 9 martie. 

 

ȘTIREA INIȚIALĂ: 

Un bărbat de 32 ani, care se afla în izolare domiciliu după ce s-a întors din Italia, a făcut duminică noaptea un apel la 112. Acesta, a fost transportat cu izoleta la spital, iar rezultatul probelor a confirmat prezența Coronavirusului. 
Bărbatul a fost astă-noapte tranportat  de echipajul CBRN la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
Alte opt teste de la nivelul județului nostru CoVid-19 au rezultatul negativ.
În Bistrița-Năsăud, 95 de persoane se află în carantină.
Situația actualizată a numărului persoanelor în izolare va fi comunicată ulterior (în dinamică, încă se preiau date de la persoanele nou-venite din zone galbene).
La nivel național, sunt 168 de cazuri confirmate de Coronavirus.

 

DSP desfășoară acum o anchetă epidemiologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.