Peste 60 de persoane au fost legitimate și verificate în cadrul unor acțiuni preventive desfășurate miercuri, de polițiști, jandarmi și reprezentanți ai DGASPC, în comuna Teaca din județul Bistrița-Năsăud. În urma controalelor, a fost depistată o adolescentă dată dispărută și căutată la nivel național, dar au fost aplicate și două amenzi în valoare totală de peste 5.700 lei. De asemenea, oamenii legii și reprezentanții instituției de protecție a copilului au verificat și absenteismul școlar, fiind depistați câțiva elevi chiulangii.

 

 

Miercuri, timp de 8 ore, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, Serviciului Criminalistic, sprijiniți de jandarmi și specialiști din cadrul DGASPC Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni pe raza comunei Teaca.

Acțiunile au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și respectarea normelor în vigoare privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale persoanelor care locuiesc în zona respectivă. Activitățile de ieri au vizat combaterea delictelor silvice, prevenirea evenimentelor rutiere, prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prevenirea apariției pestei porcine africane„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, 64 de persoane, depistate în Viile Tecii, dar și raza localității Teaca au fost legitimate de polițiști și jandarmi, iar 27 de autoturisme au fost controlate în trafic de rutieriști. Cu ocazia acțiunilor, a fost constată în flagrant o infracțiune de conducere fără permis.

Totodată, a fost depistată o tânără de 17 ani, căutată la nivel național, fiind dispărută din data de 27 noiembrie.

Oamenii legii, împreună cu reprezentanți ai DGASPC Bistrița-Năsăud au acționat și pe linia absenteismului școlar, fiind depistați 6 elevi care nu frecventau cursurile școlare. De asemenea, polițiștii au participat la 4 activități la clase la care au fost semnalate probleme de comportament ale unor elevi.

În urma acțiunilor demiercuri, au fost aplicate și două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  5.725 lei,  una dintre acestea pentru contravenții silvice, și una la regimul rutier. De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 2,76 mc cherestea, transportată fără documente legale.