Simionca (PMP): ”Guvernul Dăncilă, care poartă toată responsabilitatea gestionării crizei privind pesta porcină, are ceva de ascuns!” (VIDEO)

După ce Camera Deputaților a respins propunerea grupurilor PNL și PMP de înființare a unei comisii de anchetă privind pesta porcină, deputatul bistrițean Ionuț Simionca a afirmat că Guvernul Dăncilă poartă toată responsabilitatea gestionării acestei crize și, în plus, are ceva de ascuns. 

”Actuala putere vrea să bage sub preș toate detaliile legate de răspândirea pestei porcine africane în România. Cererea noastră de constituire a unei Comisii Parlamentare de anchetă a modului în care a fost gestionată criza pestei porcine africane a fost respinsă de deputații PSD-ALDE. Este clar că Guvernul Dăncilă, care poartă toată responsabilitatea gestionării acestei crize, are ceva de ascuns. Dacă Dragnea, Dăncilă și Daea fug de răspundere în Parlament, aceștia vor trebui să dea socoteală, în cele din urmă, în fața românilor cărora le mor porcii în coteț, pentru cea mai mare catastrofă care s-a abătut asupra agriculturii României după cel de-al Doilea Război Mondial” a declarat deputatul Ionuț Simionca, în plenul Camerei Deputaților.

Actuala putere vrea să bage sub preș toate detaliile legate de răspândirea pestei porcine africane în România. Cererea noastră de constituire a unei Comisii Parlamentare de anchetă a modului în care a fost gestionată criza pestei porcine africane a fost respinsă de deputații PSD-ALDE. Este clar că Guvernul Dăncilă, care poartă toată responsabilitatea gestionării acestei crize, are ceva de ascuns. Dacă Dragnea, Dăncilă și Daea fug de răspundere în Parlament, aceștia vor trebui să dea socoteală, în cele din urmă, în fața românilor cărora le mor porcii în coteț, pentru cea mai mare catastrofă care s-a abătut asupra agriculturii României după cel de-al Doilea Război Mondial.

Publicată de Ionut Simionca pe Miercuri, 5 Septembrie 2018

Propunerea de înfiinţare a unei comisii parlamentare a fost făcută de grupurile parlamentare ale PNL şi PMP, care sunt de părere că ”Guvernul României nu a acţionat corespunzător în vederea combaterii acestui flagel”.

„Apreciem că Guvernul României nu a acţionat corespunzător în vederea combaterii acestui flagel. Fiind evident faptul că autorităţile române direct implicate în prevenirea şi combaterea pestei porcine africane au fost depăşite de situaţie şi, de asemenea, ţinând cont de faptul că este posibil ca instituţii ale statului să fie implicate în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare şi, mai grav, să fi instigat Guvernul României la acte şi măsuri contrare legii, în conformitate cu prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor vă transmitem proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind verificarea modului prin care autorităţile statului român au pus în aplicare prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane„, se arată în solicitarea iniţiatorilor.

Însă, Plenul Camerei a respins, miercuri, cu 122 de voturi „pentru”, 137 „împotrivă” şi două abţineri, propunerea de înfiinţare a unei astfel de comisii de anchetă privind verificarea modului prin care autorităţile au pus în aplicare prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.