Cristina Iurișniți a trimis trei plângeri la CNCD. Una o vizează pe Doina Pană

Deputatul USR Cristina Iurișniți a transmis trei plângeri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în care sesizează derapajele a trei lideri social-democrați. Una dintre plângeri o vizează pe deputatul PSD Doina Pană, care i-a numit pe manifestanții de la mitingul diasporei „huligani violenți cu dotări paramilitare”.

 

Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud, a anunțat, miercuri, că a transmis, în calitate de președinte al Comisiei pentru Egalitatea de Șanse din Camera Deputaților, trei sesizări la CNCD.

Niciunei persoane, cu atât mai mult cu cât ocupă o funcţie publică, nu îi sunt permise astfel de derapaje care pot aduce atingeri drepturilor fundamentale ale omului. 
Asistăm recent la o pleiadă de mesaje, declaraţii şi postări jignitoare din partea demnitarilor la adresa anumitor grupuri de persoane, fie că vorbim despre românii din diaspora, fie că ne referim la cei care aleg să-şi exercite drepturi constituţionale precum cel la protest. Am văzut cu stupoare propagate în spaţiul public însemne naziste de către un consilier al premierului. S-a ajuns chiar să se publice diagnosticul medical – care este confidenţial, conform legii – şi să se profereze jigniri pe baza acelui diagnostic. Acest discurs care instigă la ură este nu doar periculos, ci şi ilegal!„, avertizează Cristina Iușiniți.

Potrivit deputatului bistrițean, una dintre sesizări îl vizezează pe Darius Vîlcov – consilierul prim-ministrului, care „a propagat în spaţiul public serie de simboluri naziste„.

O altă sesizare este pe numele fostului ministru al Educaţiei Liviu Pop care „a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este un«continuator» al unui grup nazist, făcând referire directă la o asociaţie a minorităţii germane din România”.

Cea de a treia sesizare este pe numele deputatului bistrițean Doina Pană,  care „a comparat membrii Diasporei prezenţi la protestul din 10 august cu «huligani violenţi cu dotare paramilitar㻄.

Am convingerea că instituţiile statului abilitate în aceste cazuri vor lua măsurile ce se impun. Dar mai mult decât atât, fac un apel către toţi politicienii, indiferent de afilierea politică să descurajeze astfel de manifestări şi să le sancţioneze cu fermitate atât pe plan personal, cât şi în cadrul formaţiunilor politice din care fac parte. Avem datoria să dăm un exemplu adecvat, să creştem încrederea cetăţenilor în instituţiile statului şi respectul pentru funcţia publică şi legislaţia în vigoare„, mai subliniază deputatul Iurișniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.