Simulare BAC Bistrița-Năsăud: Circa 60% dintre elevii de clasa a XII-a au obținut note peste 5.00

Mai bine de jumătate dintre elevii de clasa a XI-a și a XII-a, care urmează cursurile de zi ale învățământului liceal din Bistrița-Năsăud, au obținut note peste 5.00 la simularea examenului de Bacalureat care a avut loc în perioada 18 – 21 martie. Situația nu este bună deloc încazul celor care urmează cursurile serale, mai puțin de jumătate dintre aceștia reușind să obțină note peste 5.00 doar la limba română. 

 

 

Peste 4.000 dintre elevii din clasele a XI-a și a XII-a învățământ de zi, respectiv a XII-a și a XIII-a învățământ seral care au susținut simularea examenului de Bacalaureat anul acesta, au aflat, vineri, rezultatele. Dintre cei 73 de elevi înscriși în liceele din Bistrița la forma de învățământ frecvență redusă, niciunul nu s-a prezentat la simulare, potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Astfel, la Limba și literatura română, 70,23% dintre elevii de clasa a XII-a învățământ de zi care au susținut simularea au luat note peste 5.00. Dintre cei din clasele a XIII-a seral, doar 43,75%. În cazul elevilor de clasa a XI-a de la învățământ de zi , aceștia au reușit să obțină note peste 5.00 în proporție de 66,31%, iar cei din clasa a XII-a seral diar 33,33%.

La proba obligatorie a profilului, 50,75% din elevii claselor a XII-a zi au obținut note peste 5.00, în timp ce elevii claselor a XI-a doar în proporție de 41,12%. Cei de la seral au obținut în proporție de 100% note mai mici de 5.00.

Proba la alegere a fost susținută doar de elevii de a XII-a zi și cei de a XIII-a seral. Astfel cei de a XII-a au obținut note peste 5.00 în proporție de 66,1%, în schimb cei de a XIII-a s-au prezentat dezastruos, totți obținând note mai mici de 5.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.