Șocant! Motivele crimei din Bistrița. Unul dintre autori a mai fost condamnat pentru tâlhărie

Bătrânul de 71 de ani, găsit de rude decedat în apartamentul propriu din Bistrița, a fost ucis de doi tineri pentru 100 de lei, un ceas de mână și câteva bijuterii din metale neprețioase. Cei doi tineri sunt frați și sunt originari din comuna bistrițeană Lechința. Cel mai în vârstă dintre frați este recidivist, acesta mai având o condamnare pentru furt calificat.

 

Detalii șocante ies la iveală în cazul bătrânului din Bistrița, ucis în urmă cu câteva zile în propriul apartament. Acesta și-a pierdut viața pentru niște mărunțișuri, după ce a invitat în casa sa doi tineri, în vârstă de 19, respectiv 21 de ani, care s-au dovedit a fi frați, pe care tocmai îi cunoscuse în preajma unui local din zona gării din municipiu, și cu care consumase, se pare, și câteva păhărele de alcool. Grozăvia s-a petrecut în noaptea de 2 spre 3 februarie, bătrânul fiind găsit abia după două zile, pe data de 5 februarie, de niște rude.

Ajunși în apartamentul bătrânului, cei doi frați de 19 și 21 de ani l-au lovit acesta și au început să răscolească locuința în căutare de bani și alte bunuri de valoare. Nu prea au avut noroc, fiindcă au găsit  doar 100 de lei, un ceas, un telefon mobil și niște bijuterii care nu erau din metale prețioase. Loviturile aplicate însă bătrânului, i-au curmat acestuia viața.

Din examinarea medico-legală a cadavrului a rezultat că decesul a fost violent și s-a datorat leziunilor traumatice multiple produse cu corpuri dure și corp tăietor-înțepător. (…) Din cercetările penale efectuate a rezultat că în noaptea de 2 spre 3 februarie 2019 cei doi autori au pătruns în locuința victimei cu acordul acesteia, după care, având intenția de a sustrage bunuri din locuință, au exercitat asupra victimei acte de violență prin lovire cu corpuri dure, inclusiv cu un cuțit pe care l-au luat din bucătăria locuinței. Din locuință, autorii au sustras suma de 100 de lei, un telefon mobil, un ceas de mână, o legătură de chei și alte bunuri de valoare redusă, respectiv bijuterii din metale neprețioase. Din bunurile sustrase s-a recuperat legătura de chei, care a fost găsită în locul indicat de unul dintre autori„, a declarat procurorul Adrian Briciu.

Cei doi frați sunt originari din comuna Lechința, iar cel mai mare, în vârstă de 21 de ani, mai are o condamnare la activ, pentru tâlhărie.

Acum cei doi sunt cercetați pentru omor calificat, pentru care riscă detențiunea pe viață sau pedeapsa închisorii de la 15 la 25 de ani, precum și pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Cei doi frați au fost reținuți joi seara, iar astăzi vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.