Sorin Hangan (PNL): Nu e o problemă să împrumuţi bani, dar nu când ai prea mulţi! Domnule primar, lăsaţi ideile megalomanice deoparte

Sorin Hangan, consilier local și președintele PNL Bistrița, critică dur decizia primarului Ovidiu Crețu de a împrumuta bani din Trezorerie, în condițiile în care municipalitatea are suficienți bani la bugetul local pentru investiții, bani care la final de an rămân necheltuiți și astfel sunt reportați pentru anul următor.

 

Consilierul local liberal Sorin Hangan își exprimă nedumerirea, într-o postare pe pagina sa de Facebook, în legătură cu deciziile pe care primarul Ovidiu Crețu și secundul său Cristian Niculae cu privire la cheltuielile de la bugetul local. Totodată, alesul liberal bistrițean critică faptul că administrația locală a decis să împrumute bani pentru anumite investiții.

Mi-e tot mai greu să înţeleg deciziile tandemului Creţu-Niculae. Cum e posibil să rămâi an de an cu milioane de euro în cont şi să împrumuţi bani în acelaşi timp? Nu există nicio logică economică şi financiară să împrumuţi bani de la bancă pentru a repara Căminul Cultural din Slătiniţa, cu câteva zeci de mii de euro, când ai în Trezorerie milioane de euro.

Domnilor colegi, nu e o problemă să împrumuţi bani, dar mergi la bancă când n-ai bani, nu când ai prea mulţi, iar dacă tot lucrezi luni de zile pentru o documentaţie bancară, o faci pentru a realiza nişte obiective de care să beneficieze tot oraşul„, a scris Sorin Hangan.

În acest context, consilierul local bistrițean îi transmite primarului Ovidiu Crețu că aleșii liberali sunt dispuși să îi acorde ajutor în ceea ce privește întocmirea unei liste a investițiilor prioritare pentru Bistrița, și totodată îl sfătuiesc să lase la o parte ideile megalomanice.

Domnule primar, noi vrem să vă ajutăm. Toţi banii rămaşi de pe un an pe altul, erau alocaţi pentru investiţii, nu pentru cheltuieli. Lăsaţi ideile megalomanice deoparte că avem lucruri concrete de realizat. Lista e lungă şi timpul nu stă pe loc.

Haideţi să punem la punct şcolile, străzile, transportul public, să amenajăm malurile râului, să modernizăm iluminatul, să îngropăm cablurile care atârnă peste tot. Avem multe de făcut şi nimeni nu înţelege de ce se face totul încet şi de slabă calitate”, a scris Sorin Hangan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.