Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit circa două milioane de euro pentru extinderea, modernizarea și dotarea secției ATI

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit aproximativ două milioane de euro din bugetul Ministerului Sănătății pentru terminarea lucrărilor de extindere, modernizare și dotare a Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a anunțat, joi, ministrul Sorina Pintea, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Victoria.

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat joi alocarea a 8.000.000 de lei din bugetul Ministerului Sănătății pentru extinderea, modernizarea și dotarea secției ATI din Bistrița.

Spitalul Bistrița a cunoscut o ascensiune foarte frumoasă în ultimii ani, atât din punct de vedere al măsurilor igienico-sanitare, a dotării cu aparatură medicală, precum și a dorinței medicilor de a lucra în acest spital. Pentru proiectul de extindere, modernizare și dotare a Secției de Terapie Intensivă, a unității de transfuzii sanguine, în valoare de 14 milioane de lei, Ministerul Sănătății a alocat în 2018 suma de 4 milioane de lei pentru lucrări și doatarea cu echipamente. Anul acesta vom aloca fondurile necesare finalizării acestui proiect, astfel încât, pacienții din Bistrița să beneficieze de cele mai bune condiții în secția de terapie intensivă a spitalului. Deja fila de buget este semnată. Anual, circa 32.0000 de pacienți apelează la serviciile acestui spital. Suma pe care a alocat-o deja Ministerul Sănătății este de 8 milioane de lei (…) Suprafața actuală a secției este de 284 de metri pătrați, iar prin extindere se va ajunge la o suprafață totală de 710 metri pătrați„, a declarat ministrul Sorina Pintea, în conferința de presă.

În urma acestor investiții, secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița va fi una dintre cele mai moderne din România. Dacă nu vor fi evenimente neprevăzute, secția ATI va fi funcțională începând din luna iulie.

La conferința de presă de la Palatul Victoria a participat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany și managerii Spitalului Clinic de Urgență Mureș, al Spitalului Universitar București și al Spitalului „Sf. Ioan” București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.