Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud va deveni spital suport pentru persoanele tesate pozitiv cu  CoVid-19 sau suspecte de a fi infectate cu acest virus, conform ordinului ministrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial pe data de 7 aprilie 2020. 

 

Până în prezent, persoanele infectate cu COVID-19 din județul Bistrița-Năsăud au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, la Secția Infecțioase de pe Alba Iulia.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății, pe lista cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2, Spitale-suport pacienți COVID-19 pozitiv sau suspecți figurează Spitalul Județean de Urgență Bistrița și Spitalul Orășenesc din Năsăud. Cazurile de maternitate, COVID-19 sau suspecți se vor interna la Spitalul Județean din Bistrița, iar ca unitate pentru pacienții cu dializă vor funcționa Centrul de Dializă „Diaverum” – tură suplimentară și Spitalul Județean de Urgență Bistrița, pentru cazurile grave și critice.

 

În Spitalul Județean de Urgență Bistrița, pentru pacienții infectați cu Covid-19 sunt disponibile 180 de paturi, dintre care 20 la ATI, pentru posibilele cazuri grave.

În ceea ce privește Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud, aici au fost pregătite 28 de paturi. În unitatea spitalicească năsăudeană vor fi internați pacienții suspecți de CoVid-19, cei infectați dar fără simptome ori pacienții cu simptome ușoare. 

 

Imagine