Struțul biciclist, noul logo al parcului de aventură de pe Dealul Cocoș din Bistrița

Primăria Bistrița anunță inaugurarea, vineri, 24 august, a Parcului de aventură „Cocoș” din Wonderland. Ca și în iarnă, cu ocazia inaugurării pârtiei de schi de pe Dealul Cocoș, și de data aceasta primarul Ovidiu Crețu a ales drept simbol struțul. Dacă în sezonul rece, struțul purta schiuri, acum acesta este călare pe o bicicletă.

 

Struțul a devenit mascota municipiului Bistrița în 2011, astfel că de atunci primarul Ovidiu Crețu nu ezită să o folosească ori de câte ori are ocazia, chiar dacă o țară întreagă l-a luat în derâdere. La finele lunii ianuarie, când a fost deschisă pârtia de schi, municipalitatea a prezentat logo-ul acesteia: struțul tricolor pe schiuri. Asta cu toate că pârtia a fost denumită după numele dealului pe care este situată: Cocoș. După aproape șapte luni de la respectivul eveniment, struțul rămas fără clăpari și schiuri și a fost pus pe bicicletă pentru inaugurarea parcului de aventură situat în pădurea aflată în vârful aceluiași Deal Cocoș.

„Inaugurăm Parcul de aventură «COCOȘ» și vă așteptăm vineri de la 12:00 în Wonderland, de unde vom urca cu telescaunul într-un loc de activitate sportivă și de divertisment în aer liber, în singurul parc de acest gen din județ unde vă punem la dispoziție un echipament specific de alpinism pentru a vă plimba în voie prin parc pe cele 13 ateliere de dificultate diferită să fiți cât mai aproape de natură și să vă intensificați adrenalina, pentru că ne ajută și decorul. Nu trebuie să aveți nimic la voi, decât curaj și spirit de aventură, iar noi ne ocupăm de siguranța voastră. Traseele vă vor suprinde prin diversitate mai ales că avem si două panouri de escaladă, unul de dificultate medie și unul pentru avansați cât și trei tiroliene de diferite lungimi în funcție de căt vă ține curajul pe fiecare!
În plus, trebuie să știți că și pentru micii aventuroși am conceput un traseu special pentru ei. Mai avem și un „tratament” destinat cicliștilor, care pot urca impreuna cu bicicleta lor, pentru ca avem suporti destinati acestora!
Echipa noastră va instrui participanții asupra modului de folosire a echipamentului și îi vom asista pe participanți pe toată durata traseului. Nu ezitați să fiți alături de gașca noastră fericită, în care noi, instructorii, suntem alături de voi”, anunță municipalitatea pe pagina de Facebook dedicată pârtiei de schi.

Parcul de aventură se întinde pe aproximativ 400 de metri și include două trasee prin copaci, unul de dificultate medie și altul de dificultate ușoară, pentru copii sub 7 ani. Au fost amenajate, de asemenea, trei tiroliene, una de 70 de metri și alte două a câte 35 de metri, dar și două panouri de cățărare.

Până acum, pentru Aventura Park municipalitatea a cheltuit 109.000 de lei, adică peste 23.000 de euro.

Investițiile municipalității bistrițene nu se opresc însă aici, întrucât până la sfârșitul lunii august s-a promis finalizarea a două piste pentru cicliști de nivel ușor și mediu, de o parte și de alte a pârtiei de schi. Totodată, instalația de telescaun a fost dotată cu 33 de suporți pentru cicliști, pentru ca să ajungă cu bicicletele în vârful Dealului Cocoș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.