Peste 320 de locuri de muncă sunt disponibile în țările Uniunii Europene, prin intermediul rețelei EURES România, informează Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bistrița-Năsăud. Mai bine de jumătate, sunt în Olanda, în agricultură.

 

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 321 locuri de muncă vacante.

Astfel, în Olanda sunt disponibile 165 locuri de muncă pentru culegător fructe (afine, căpșuni), muncitor în sera de flori, muncitor în producția de roșii, muncitor necalificat în grădinărit și horticultură, operator la mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, procesor bulbi de flori, procesor de flori și plante de seră.

În Germania sunt oferite 55 locuri de muncă pentru ajutor curățenie, bucătar, bufetier, cameristă, chef de pârtie, chef de rang, commis de rang, consultant IT, demichef de rang, junior sous chef, lăcătuș, manager recepție, maseur, mecanic de proces, mecanic mașini de prelucrare a plasticului, ospătar, parchetar, personal în domeniul gastronomiei de sistem, preparator de înghețată, recepționer, șef de echipă, specialist IT, sudor, tâmplar, tehnician electrician sau electronist, zidar.

În Austria sunt disponibile 32 locuri de muncă pentru montator de mobilă, reactJS frontend developer, în Norvegia – 17 locuri de muncă pentru mecanic auto, ospătar, tinichigiu auto, vopsitor auto, iar în Spania – 15 locuri de muncă pentru tehnician mecanic și electrician la întreținere echipamente.

De asemenea, în Slovacia sunt oferite 12 locuri de muncă pentru sticlar, Ungaria – 10 locuri de muncă pentru montator structuri metalice, sudor, în Finlanda – 10 locuri de muncă pentru instalator de schele, iar în Belgia – 5 locuri de muncă pentru: lucrător în agricultură.