Adolescentul de 16 ani care a amenințat o vânzătoare de la un magazin din Bistrița, cu un cuțit, în urmă cu două zile, a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști.

 

Polițiștii l-au identificat joi pe adolescentul de 16 ca fiind autorul tentativei de tâlhărie. Acesta a fost dus la audieri, iar mai apoi a fost reținut. Polițiștii vor înainta astăzi procurorului de caz o propunere de arestare preventivă a tânărului, care dacă va fi admisă acesta va fi dus în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Bistrița.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă„, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Adolescentul este elev în clasa a X-a la Colegiului Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, unul dintre cele mai bine cotate licee din municipiu, dar și din județ. Conducerea școlii a activat comisia de disciplină și a informat Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, care vor lua măsuri în funcție de soluția dată de instituțiile competente de anchetă.