Trei din cei cinci bărbați din Bistrița-Năsăud reținuți, miercuri, sub acuzații de braconaj, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și respectiv contrabandă calificată, au primit arestare preventivă. Unul a ajuns după gratii, iar ceilalți doi în arest la domiciliu.

 

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Bistrița a admis, joi, propunerile de arestare preventivă au fost admise pentru trei din cei cinci bărbați reținuți de procurori sub acuzații de braconaj, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și respectiv contrabandă calificată.

Detalii AICI.

Astfel, bărbatul de 50 de ani din Rusu Bîrgăului, asupra căruia a fost descoperită arma împrumutată de acesta de la bărbatul în vârstă de 33 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cel care i-a dat acestuia arma, respectv bărbatul de 33 de ani din Josenii Bîrgăului, precum și bărbatul din municipiul Bistrița căruia i s-a împrumutat și lui arma de vânătoare, sunt în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și pentru tragerea la răspundere penală a tuturor participanților.