Trei persoane, prinse cu bărci cu motor pe Lacul Colibița! Amenzile pot ajunge până la 40.000 lei

Trei persoane din Bistrița-Năsăud au primit avertismente, la începutul lunii august, din partea reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST), după ce au fost prinse folosind ambarcațiuni cu motoare termice și hibride pe suprafața lacului Colibița, deși regulamentul interzice categoric acest lucru. Cu toate acestea, utilizarea unor astfel de ambarcațiuni nu a încetat.

 

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa) reiterează faptul că este interzisă folosirea ambarcațiunilor echipate cu motoare termice și hibride, care necesită în funcționarea lor utilizarea combustibililor fosili, pe suprafața lacului Colibița din județul Bistrița-Năsăud, în conformitate cu Regulamentul de exploatare a lacului.

„La controlul efectuat în perioada  4 – 5 august 2018, au fost identificate 3 persoane care au încălcat prevederile Regulamentului de exploatare a lacului, folosind pentru navigat astfel de ambarcațiuni.

Acestora li s-au întocmit procese verbale de constatare, prin care s-a dispus retragerea ambarcațiunilor, interzicerea utilizării acestora în scop navigabil pe acumularea Colibița și totodată, retragerea lor de pe malul lacului. Dacă la următorul control se va constata că aceste măsuri nu au fost îndeplinite, aceștia vor fi sancționați cu amendă contravențională, al cărei cuantum este de până la 15.000 de lei pentru persoanele fizice și de până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice, conform Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare.

Cadrul legislativ actual permite instituției noastre sancționarea celor care încalcă prevederile Regulamentului de exploatare, doar în etapa ulterioară identificării, după ce au fost dispuse măsuri de conformare, dacă acestea nu au fost îndeplinite”, a transmis ABAST într-un comunicat.

La controale participă alături de angajații ABA Someș-Tisa, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

„Aceste acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Regulamentului de exploatare a lacului Colibița vor continua”, anunță ABAST.

Deși regulamentul interzice utilizarea ambarcațiunilor cu motoare termice sau hibride pe suprafața lacului Colibița, iar riscul de a primi amenzi drastice este foarte mare, există persoane care nu renunță la metehne.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.